Sport

(VIDEO) "Nisu mi oprostili pjevanje u Beogradu" Legenda Hajduka otkrila SVE O VRIJEĐANJU Štimca i Mihe

Mili Hadžiabdić, nekadašnji fudbaler Hajduka iz Splita, emotivno je govorio o nekadašnjim fudbalskim danima, a zbog jednog gesta je postao nepoželjan u Hrvatskoj.

(VIDEO) "Nisu mi oprostili pjevanje u Beogradu" Legenda Hajduka otkrila SVE O VRIJEĐANJU Štimca i Mihe
FOTO: ЖЕЉКО/YOUTUBE/SCREENSHOT

Pamti se da je došlo do haosa na finalu Kupa Jugoslavije, 8. maja 1991. godine, sastali su se Crvena zvezda i Hajduk, a najviše se pamti sukob Siniše Mihajlovića i Igora Štimca.

Bilo je mnogo verbalnih i fizičkih duela, u teškoj situaciji bio je i Robert Prosinečki, kog su posebno pikirali igrači Hajduka.

– Jedan drugom šta su govorili na terenu, to je meni kao Mostarcu bilo neshvatljivo. To su bile toliko nacionalne bljuvotine između njih dvojice da je to… – rekao je Hadžiabdić u emisiji “Mojih Top 11” Nebojše Petrovića.

Sudija Adem Fazlagić je isključio i Štimca i Mihajlovića. Mili je čak rekao da je on prišao sudiji i rekao da ih isključi.

Malo je poznato da je Mili Hadžiabdić (60) samo dva dana prije finalne utakmice Kupa sahranio desetomjesečnu kćerkicu.

Ona koja je nastradala u saobraćajnoj nesreći, a on je igrao i zaustavio Dejana Savićevića, tada najboljeg igrača crveno-bijelih.

To su meni bili možda posljednji dani karijere. Znao sam što se događa. Na tom sam finalu stavio ruku na srce i pjevao jugoslovensku himnu. Zbog toga sam otjeran iz Hajduka!. Znam i odakle je došla naredba, sve znam, ali to je život. Sa životom se moramo boriti, ali ne da iko uzme istinu, a ovo je moja istina. Tuga jedna. Imaš jednu zemlju… Kako sam odgojen, odgojen sam, do dan danas to držim. Živim u Njemačkoj 31 godinu… I volio sam, i dan danas volim Jugoslaviju, prenosi Sportal.

– Nikada neću prestati da žalim za tom zemljom, kao i za mojim Mostarom. Uvijek sam bio komunista i ostao sam dosljedan takvom načinu razmišljanja. Nekada sam imao partijsku knjižicu, a sada sam komunista u duši. Nisam kao mnogi koji su to bili, pa su preko noći promenili dres i priču. Kukali su i lajali na tu zemlju, a od nje su dobili sve: posao, stan, luksuzna auta, pravili kuće, a onda im odjednom ništa nije valjalo. U Splitu mi nikada nisu oprostili što sam u Beogradu pjevao himnu „Hej, Sloveni”. Njima na obraz, ja nemam čega da se stidim. Jugonostalgičar sam i to javno priznajem – jasan je Mili.

On sa suprugom i djecom tri decenije živi u Dizeldorfu, u Nemačkoj.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije