Tenis

Novakova (ne)očekivana odluka pred start Rolan Garosa: Nenad Zimonjić ne dolazi u Pariz, NIŠTA OD DUGOROČNE SARADNJE

Pred start Rolan Garosa, Novak Đoković je donio (ne)očekivanu odluku. Iako je sa njim putovao tokom turnira u aprilu, Nenad Zimonjić, više neće sjediti u boksu najboljeg tenisera svijeta.

Novak Đoković i Nenad Zimonjic
FOTO: BIANCA DE MARCHI/EPA

Postoji mogućnost da timu u Parizu, Novak priključi nekoga iz bliskog okruženja pored Miljana Amanovića, Gebharta Fila-Griča i Karlosa Gomesa.

Novak Đoković je pred start Rolan Garosa odlučio da povuče (ne)očekivan potez. Nakon što je odlučio da raskine pet godina dugu saradnju sa Goranom Ivaniševićem, najbolji teniser svijeta je odlučio da u pomoć pozove čovjeka sa kojim se poznaje cijeli život – Nenada Zimonjića.

Poznat po tome što je kroz cijelu karijeru donosio prave odluke, niko nije dovodio u pitanje ni ovaj Noletov izbor. Sa velikim poštovanjem najbolji na svijetu je pričao o nekadašnjem najboljem dubl igraču svijeta.

Pročitajte još

– Ziki je dugo moj prijatelj. Znam ga od mladosti, bio mi je selektor u Dejvis kup reprezentaciji. Osvojili smo ATP kup zajedno 2020. i uvijek imali dobru komunikaciju. Sviđa mi se kako razmišlja o tenisu, kako promatra moju igru i onu od drugih tenisera. Uvijek mi je pomagao, bio kao mentor, stariji brat…Uvijek smo imali tu vezu. Bio sam u Beogradu kada sam počeo da treniram na šljaci i pitao ga da li postoji šansa da bude u Monaku, na šta je on pristao. To je bazirano na našoj staroj vezi, pričaćemo opet o tome na kraju turnira. Za sada, bilo je uživanje kao i uvijek. Nešto novo i osvježavajuće – istakao je Nole prije mjesec dana.

Iako je sa njim Nenad Zimonjić putovao na turnire u Monte Karlo i Rim, ali i trenirao sve vrijeme sa Noletom, saradnja ipak nije produžena, pa nekada najboljeg igrača svijeta u parovima, a onda i selektora Dejvis kupa, nećemo gledati više u Đokovićevom boksu.

Zimonjić neće biti prisutan u Parizu na Rolan Garosu, gdje će Novak pokušati da se domogne 25. grend slem trofeja. Pitanje koje ostaje da lebdi u vazduhu je da li će Nole u ovoj fazi karijere odlučiti da angažuje nekoga ko će biti zadužen za teniski dio pripreme u njegovom timu.

Kako Sportal saznaje postoji mogućnost da timu u Parizu, Novak priključi nekoga iz bliskog okruženja pored Miljana Amanovića, Gebharta Fila-Griča i Karlosa Gomesa.

Podsjetimo, Đoković će ove nedjelje od 16 sati da održi obaveznu konferenciju za medije u Parizu, a pohod ka odbrani Kupa musketara počeće u utorak protiv Francuza Erbera.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu