Fudbal

O potezu Srđana Jovanovića bruji Italija: Na ovaj način je srpski arbitar ismijao jednog od najvećih trenera (VIDEO)

Engleska je pobijedila Italiju u sred Napulja na otvaranju kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a derbi prvog kola odlično je sudio Srđan Jovanović.

Srđan Jovanović pokazuje crveni karton
FOTO: CIRO FUSCO/EPA

Srpski arbitar opravdao je povjerenje UEFA, ali i izazvao pažnju italijanskih novinara.

Niko ne kritikuje Jovanovića, očito su svi svjesni da je Srbin maestralno sudio, pa čak ni Italijani u današnjim izvještajima ne iznose prevelike zamjerke na račun srpskog arbitra.

Ugledni italijanski list “Korijere delo Sport” posvetio je najveću pažnju Jovanoviću s naslovom teksta “Gest sudije koji je ismijavao Manćinija”.

Ovaj medij je objavio fotografiju scene koja se nije vidjela u TV prenosu uživo, a možete da je pogledate OVDJE.

Kako stoji u tekstu italijanskog novinara, Srbin je ismijao selektora Italije Roberta Mančinija. Jovanović je poslije gledanja VAR-a odmahnuo rukom gestikulirajući da nema penala, na opšte zadovoljstvo Mančinija koji je potom svojim igračima počeo da viče da nema penala. A onda…

Jovanović se zatim ubrzanim korakom uputio ka šesnaestercu Italijana i pokazao na bijelu tačku. Uslijedio je šok selektora Italije i igrača…

Pročitajte još

U video prilogu iznad ne vidi se situacija u režiji Srđana Jovanovića, ali Korijere delo sport, Tutosport i ostali italijanski mediji naširoko pišu o njoj.

Bilo kako bilo, penal za Englesku je bio, crveni karton za Engleze takođe, a i rezultat od 2:1 za goste je nekako viđen realan odnos snaga na terenu. S toga, Jovanović će sigurno dobiti visoku ocjenu u UEFA, pa kao takav nastaviti da sudi kvalifikacije i najveće mečeve. 

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije