Ostalo

"Od djece smo očekivali razne nestašluke, ali ovo ne" Oglasio se trener dječaka iz Splita koji su uzvikivali "UBIJ SRBINA"

Na Međunarodnom fudbalskom turniru u Sarajevu u subotu uveče desio se incident u kojem je jedna osoba iz Srbije povrijeđena nožem.

"Od djece smo očekivali razne nestašluke, ali ovo ne" Oglasio se trener dječaka iz Splita koji su uzvikivali "UBIJ SRBINA"
FOTO: VIJESTI SRPSKE 2/YOUTUBE/SCREENSHOT

Sarajevska policija identifikovala je, pronašla i uhapsila više osoba osumnjičenih za krivično djelo nasilničko ponašanje, koji se terete da su u hotelu tokom turnira napali osobe iz Beograda.

Osim toga, diskvalifikovana je ekipa iz Splita čija su djeca na Ilidži skandirala “Ubij Srbina”, piše Bosnainfo.

Tim povodom oglasio se i trener splitskog kluba.

– Prije svake utakmice djeci napominjemo pravila ponašanja i kodeks našeg kluba s kojim su oni upoznati. Od djece smo očekivali svakakve nestašluke, ali ovakvo nešto nismo, niti mi kao klub djecu učimo takvim stvarima – rekao je Trener

Pročitajte još

Uputio izvinjenje

Nisu oni bili svjesni šta govore, nisu svjesni ni posljedica ni osude javnosti. Ovo im je bio prvi turnir. Ja kao trener u klubu oštro osuđujem bilo kakav govor mržnje i bilo koju drugu vrstu nasilja. Mi kao klub nikad nismo i nikad nećemo našu djecu poticati na takvo nešto – poručuje trener splitskog kluba.

Dodaje da djecu uče da su sva djeca jednaka i da u sportu nema mjesta mržnji.

– Mi u klubu možemo pomagati u odgoju djece u sportskom duhu onoliko koliko oni provode vremena s nama. Nudimo naše iskreno izvinjenje svim našim sportskim prijateljima iz država regije. Kao klub trudićemo se da se ovakvo nešto nikada ne ponovi – govori trener.

Naime, dvoranom na Ilidži tokom utakmice dječjih klubova iz Splita i Beograda prolomio se uzvik “Ubij Srbina!”.

Skandirala su to djeca iz Splita u dobi od sedam do devet godina. Vidjevši šta se događa, trener splitskog kluba odmah je reagovao, ukorio djecu i podsjetio ih na pravila ponašanja.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije