Košarka

Odličan meč za bronzu: Poljska se nada igri kao protiv Slovenije, Nijemci na krilima publike i Šrudera

Meč za treće mjesto Evrobasketa imaće posebnu težinu.

Odličan meč za bronzu: Poljska se nada igri kao protiv Slovenije, Nijemci na krilima publike i Šrudera
FOTO: FOTO:FILIP SINGER /EPA

Nijemci i Poljaci će u 17 časova 15 minuta ukrstiti koplja u Berlinu. Domaćin ima veliku prednost zbog publike, ali i kvaliteta. Na Poljacima je da pokažu da nisu slučajno došli do same završnice. “Skalpirali” su Slovence i to je bila dovoljna opomena Francuzima. Zato su Trikolori i više nego ozbiljno shvatili Poljsku, pa je došlo do gaženja.

Poljaci su deklasirani sa 95:54, ali i to može biti mač sa dvije oštrice za Nijemce – rasterećeni su rivali, očekivanja su prevazišli i nisu se previše čak ni potrošili protiv Francuske, u ranoj fazi meča je sve bilo jasno. Podsjećanja  radi, Poljaci su doživjeli težak poraz i od Srbije, poslije kog su se ekspresno podigli, tome se i sada nadaju, a mnogo toga zavisiće od Ponitke.

Sa druge strane, Nijemci imaju drugačiji psihološki momenat jer imaju za čime da žale, u trileru su posustali protiv Španije sa 96:91.

– Mislim da smo se malo zaglavili na kraju. Mislim da su igrali na pravi način, usporili su nas. Sada nam ostaje da pogledamo snimak, da vidim šta možemo da uradimo bolje kao tim. Na kraju, moramo da odamo priznanje Špancima kako su odigrali u posljednjem periodu. To je bilo nešto specijalno i na kraju su pobjedili. Napravili su neka prilagođavanja i poremetili nas. U košarci nekad to prevaziđeš, a nekad ne. U tim trenucima treba da se reaguje odbranom a mi nismo napravili puno zaustavljanja i to je razlog zašto su dobili utakmicu. Naš cilj je bio da osvojim medalju na ovom prvenstvu. U nedjelju igramo protiv Poljske za to i moramo biti spremni da igramo – rekao je Šruder poslije poraza.

Sa druge strane, selektor Poljske Igor Miličić svjestan je šta je prvi zadatak.

– Ekipa Francuske je u ovoj utakmici igrala jako fizički, odbranu na granici kontakta. Mi to nismo izdržali, stavljali smo slabe blokade. Nismo širili teren kako je trebalo i to je sve išlo na mlin Francuza, na sve tu su pogodili trojke i utakmica je otišla u krivu stranu. Mi moramo što prije da zaboravimo ovu utakmicu. U nedjelju igramo finale, kako god se okrene. Ostali smo do kraja turnira i ponosni smo na to. Moramo podići igrače psihički i pomoći im da što prije zaborave ovu utakmicu. Imali smo i prije padove, protiv Srbije recimo smo odigrali jako loše pa se digli sljedeću utakmicu. To je turnir, treba imati kratku pamet i misliti naprijed – naveo je Miličić, piše Sportal.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu