Fudbal

ODLUKA USKORO Mbape jednom nogom u Realu (FOTO)

Rastanak Kilijana Mbapea i Pari Sen Žermena je sve izvjesniji, a španski mediji govore da je francuski as već na pola puta do Madrida.

Kilijan Mbape
FOTO: FRANCK FIFE / POOL/EPA

Samo je pitanje hoće li do transfera doći ovog ili narednog ljeta.

Jedno je sigurno, Mbape neće aktivirati klauzulu treće godine ugovora (2+1). U sklopu ovog ugovora jednu sezonu je odradio, preostala mu je još jedna obavezujuća, međutim da li se Pari Sen Žermenu isplati da ga drži nezadovoljnog još godinu dana i onda ga pusti bez obeštećenja kao slobodnog igrača.

Pročitajte još

Otuda je realnije da ga PSŽ pusti sada u Real Madrid i uzme 200 miliona evra. Ali šta se čeka?!

– Mbape mora da donese odluku sljedeće sedmice, najviše za dvije. Ako ne želi da potpiše novi ugovor, vrata su mu otvorena. Tako je i sa njim i sa svima ostalima. Niko ne može biti važniji od kluba, ni jedan igrač, pa ni ja. Ovo je vrlo jasno – istakao je sinoć gazda PSŽ Naser Al Kelaifi.

Španski mediji, posebno madridski među kojim prednjači “Marka”, danas su posvetili naslovne strane Mbapeu. Naravno, riječ je o tekstu u kome se daje na značaj njegov sve izvjesniji prelazak u Real Madrid, prenosi Sportal.

Situacije je svjestan i Al Kelaifi, pa je s toga dodatno poručio. – Naša situacija je jasna. Mi želimo da ostane, ali u tom slučaju mora da potpiše novi ugovor. Ne možemo da dozvolimo da najbolji fudbaler svijeta ode besplatno 2024. godine. To i Kilijan zna, to je bio naš usmeni dogovor, on je to javno potvrdio u intervjuu. Dakle, o tome se ne može pregovarati. Bio sam zaista šokiran kada sam saznao da namjerava da ode besplatno. Veoma je razočaravajuće jer je Kilijan fantastičan momak, pravi džentlmen. Odlazak besplatno i slabljenje najvećeg francuskog kluba nije za njega. Kada sam dobio ovu informaciju, bio sam šokiran i razočaran – kazao je vlasnik PSŽ.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije