Košarka

OGROMAN SKANDAL Bivši NBA šampion dobio 40 mjeseci zatvora

Nekadašnji NBA košarkaš Glen Dejvis osuđen je od strane federalnog sudije na 40 meseci zatvora.

OGROMAN SKANDAL Bivši NBA šampion dobio 40 mjeseci zatvora
FOTO: ERIK S. LESSER/EPA

Takođe, uz kaznu ide i tri godine uslovne kazne, kao i 80.000 dolara na ime restitucije, a glavni razlog je podnošenje lažnih medicinskih izvještaja.

Naime, kako prenose mediji u SAD, u novembru je Davis proglašen krivim za prevaru zdravstvenog osiguranja, prevaru putem telekomunikacija, zavjeru za davanje lažnih izjava i zavjeru za izvršenje prevare zdravstvenog osiguranja i prevaru putem telekomunikacija, te mu je prijetio zatvor do 20 godina.

Savezne vlasti su saopštile da su Davis i drugi izvršili prevaru nad osiguravajućim planom za igrače NBA lige i članove porodica u iznosu od preko 5 miliona dolara u šemi koja je trajala najmanje četiri godine. Igrači su podnosili lažne zahtjeve za stomatološke usluge i različitu medicinsku njegu, ali te usluge nikada nisu pružene.

Pročitajte još

Da podsjetimo, Glen Dejvis bio je 35. pik prve runde 2007. godine od strane Sijetl Supersoniksa, koji su ga trejdovali u Boston Seltikse. Dejvis je proveo osam sezona u NBA ligi, igrajući za Boston Seltikse, Orlando Magik i Los Anđeles Kliperse, i bio je član šampionskog tima Seltiksa iz 2008. godine. U karijeri je prosečno bilježio osam poena i 4,4 skoka.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu