Ostalo

OGROMNA TRAGEDIJA Svjetski šampion preminuo u 27. godini života

Šok u svijetu rvanja! Svjetski šampion iz 2019. godine Nugzari Tsurtsumia preminuo je u 27. godini života potvrdila je gruzijska rvačka federacija.

OGROMNA TRAGEDIJA Svjetski šampion preminuo u 27. godini života
FOTO: UNITED WORLD WRESTLING/YOUTUBE/SCREENSHOT

Uzrok smrti rvačkog Gruzina još nije poznat, a Tsurtsumia je pronađen mrtav u svom stanu u gradu Khobi, javlja informativni portal Ajara Tv.

Počeo je svoju međunarodnu karijeru desetim mjestom na Kadetskom svetskom prvenstvu 2013. godine. Kasnije je osvojio srebrne i bronzane medalje na juniorskom nivou, pokazujući svoj potencijal za buduće uspjehe.

Pročitajte još

Njegov uspon se nastavio, te je 2018. godine osvojio bronzanu medalju na seniorskom svjetskom prvenstvu i zlato na U23 turniru manje od mjesec dana kasnije. Vrhunac njegove karijere došao je 2019. godine kada je pobijedio Korlana Zakanša (KAZ) u finalu seniorskog svjetskog prvenstva, osvojivši zlatnu medalju.

Tsurtsumia je nastavio da se takmiči na visokom nivou, dodavši još jednu bronzanu medalju na svjetskom prvenstvu 2021. godine. Takođe je bio svjetski vicešampion 2022. i 2023. godine, iza Eldaniza Azizlija (AZE).

Na svom posljednjem takmičenju, u junu 2024. godine, osvojio je bronzanu medalju na turniru “Polyak Imre Memorial ‘Ranking Series'” u Budimpešti, Mađarska, u kategoriji do 55 kg.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu