Ostalo

(FOTO) ATLETIČARI UZDANICE SRBIJE Evo koliko Ivana Španović može da dobije para ako osvoji zlato na Olimpijskim igrama

Srbija će na Olimpijskim igrama u Parizu kao najveće uzdanice imati svoje atletičare, pošto su vizu za Pariz za sada osigurale Ivana Španović, Milica Gardašević i Angelina Topić, a sada je otkriveno i koliko novca bi mogle da osvoje potencijalnim zlatnim medaljama.

Ivana Španović
FOTO: ENNIO LEANZA/EPA

Svjetska atletika je postala prva međunarodna organizacija koja takmičarima iz svog sporta dodjeljuje novčane nagrade za uspjeh na najvećoj svetskoj smotri sporta. Ukupan nagradni fond iznosi 2.400.000 dolara, koji će na ravne časti podijeliti 48 osvajača i osvajačica zlatnih odličja.

Ivana Španović
FOTO: IVANASPANOVIC/INSTAGRAM/SCREENSHOT

To znači da će svakome pripasti po 50.000 dolara, što je svakako lijep podstrek za sve atletičare. Srbija svakako najviše nade polaže u Ivanu Španović, kojoj samo ta medalja nedostaje kako bi kompletirala karijeru.

Predsjednik Svetske atletike Sebastijan Kou istakao je da je ovo novi pokazatelj kako sam orgaizacija misli o svojim takmičarima.

– Uvođenje novčane nagrade za olimpijske šampione je ključni trenutak za Svjetsku atletiku i atletiku kao sport u cijelini, naglašavajući našu posvećenost osnaživanju sportista i priznavanju ključne uloge koju igraju u uspjehu svake Olimpijske igre – rekao je Kou i dodao:

Pročitajte još

“Ovo je nastavak puta koji smo započeli još 2015. godine, kada sav novac koji Svjetska atletika prima od Međunarodnog olimpijskog komiteta za Olimpijske igre direktno reinvestiramo u naš sport”.

On je dodao da je njihova obaveza da svi osvajači medalja dobiju nagrade nakon Olimpijskih igara 2028. u Los Anđelesu, objavio je Telegraf.

Ivana Španović se uveliko sprema za Olimpijske igre, a zlato bi bilo samo kruna karijere.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu