Fudbal

"On je kao Sergej, samo brži i moderniji" Iliev nahvalio bisera Partizana, nudi ga Fjorentini

Samed Baždar, mladi napadač Partizana, prošle sezone je zaludio Evropu svojim nastupima, našao se na širem spisku Dragana Stojkovića Piksija za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj, a prema mišljenju Ivice Ilieva, svoju karijeru bi trebalo da nastavi u Italiji, u ekipi Fiorentine.

Samed Baždar
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/SPORTAL

Nekadašnji sportski direktor Partizana dao je izjavu za navijački sajt Fjorentine, gdje je pohvalio Sameda Baždara i istakao da bi Viola trebala da se okrene ka njemu, s obzirom na sve teže pronalaženje pravih napadača, poput Dušana Vlahovića.

Pročitajte još

– Iskreno, nije samo Fiorentini teško da pronađe napadača, već za sve. Razlog tome je što više nema sjajnih napadača sa 20 golova po sezoni. Ako ne platiš, ne možeš da imaš garancije. Tokom posljednjih 15 godina, Fiorentina je uradila sjajan posao sa Partizanovom djecom, pronašla je sjajne bisere. Danas kada pogledate tržište, nema ih više takvih mnogo. Naći takvog napadača košta 35 – 40 miliona evra. Ako gledate na južnoameričkom tržištu, to je velika kocka, nikada ne znaš tačno šta ćeš da dobiješ. Tamo se igra drugačiji fudbal. Vjerujem da Fiorentina u skladu sa mogućnostima treba da se kocka, jer nema više napadača kao što je Dušan Vlahović – rekao je Iliev.

Dodao je zatim da bi Baždar bio pravo rešenje za Fiorentinu, poredeći ga sa Sergejem Milinković-Savićem.

– Baždar je poput Sergej Milinković-Savića, samo brži i moderniji – istakao je Iliev.

Ove reči sigurno dodatno podižu interesovanje za mladog napadača, koji bi mogao postati novi dragulj na italijanskom fudbalskom tržištu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu