Košarka

"Ovakve stvari su nemoguće..." Željko Obradović razočaran poslije poraza od SC Derbija

Košarkaši Partizana su doživjeli pravo iznenađenje u prvoj utakmici četvrtfinala plej-of serije ABA lige.

Željko Obradović
FOTO: KK PARTIZAN

Oni na svom terenu pretrpili poraz od SC Derbija sa 84:83, te sada moraju u Podgoricu da bi seriju vratili seriju u Beograd.

Crno-bijeli nisu ličili na sebe u ovom meču, što je rekao i sam Željko Obradović poslije meča.

– Da, 0:1 je za njih, čestitam SC Derbiju, u najavi sam rekao da uvijek pripremaju dobru utakmicu protiv nas, bar ovo što smo igrali. Ušli smo ležerno i zahvaljući tome smo izgubili, nevjerovatan je podatak da u zadnjih pet minuta je bilo 11:4 za njih, kad se lomila utakmica i sa iskustvom koje imamo, to je nemoguće. Primali smo sve, ali eto, dogodilo se. Vode 1:0, čeka nas tamo utakmica, na nama je da vratimo seriju u Beograd – rekao je Obradović, koji je potom komentarisao to da je SC Derbi imao čak 20 skokova više od Partizana.

– Nema drugog objašnjenja osim ogromne želje, ja treba da odem i pitam da li oni individualno znaju neke igrače, to je suština. Da li smo mi pripremili utakmicu, da smo vodili računa, da smo dali podatke, da u situaciji kad nemaš bonus, da gledaš igrača koji šutira trojku ili da gledaš igrača koji ide na skok. Tako da, to je evidnetno… Napravićemo analizu, pa ćemo vidjeti, započeo je Obradović.

Na meču nije bilo Alena Smajlagića, koji je imao bol u koljenu.

– Došao je pred utakmicu i rekao da ga boli koljeno, jutros je na treningu rekao da ima bolove, ali da ga je popodne zaboljelo i bilo je nemoguće da igra.

Pročitajte još

Nije želio Obradović da istakne i nedostatak motivacije u ovom meču.

– Ja sam rekao kad smo imali najavu za utakmicu da sam prvi i jedini razgovor obavio sa igračima kad smo počeli da pripremamo ovu seriju, zamolio sam da se ne priča o Evroligi, naš primarni i jedini cilj je da se osvoji ABA liga i da nam treba motivacija veća nego protiv Reala, vidjeli ste kako je izgledalo… Sigurno nije bilo na nivou na kom je potrebno da se igra plejof ABA lige- zaključuje najtrofejniji evropski trener.

Za kraj, on je otkrio i šta je sa Tristanom Vukčevićem.

– On je u Americi. Ja nemam pojma, nemam pojma gdje je. Dobio je dozvolu da ode, i to je to, sve što znam- završio je on, prenosi Telegraf.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu