Košarka

"Ovo može da se desi samo u Srbiji" Svetislav Pešić zagrmio nakon pitanja o Jokiću

Svetislav Pešić, selektor košarkaške reprezentacije Srbije, odlikovan je za počasnog doktora Univerziteta u Nišu. On je govorio o Nikoli Jokiću, a njegov odgovor na jedno pitanje svedoči koliko je napetosti donijela priča o njegovoj odluci da li će igrati za Orlove.

"Ovo može da se desi samo u Srbiji" Svetislav Pešić zagrmio nakon pitanja o Jokiću
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIC/SPORTAL

Dobio je Svetislav Pešić pitanje o pribojavanju za Jokića, koji je prošle godine osvojio NBA titulu. Sada je ranije ispao i to je dodatno otvorilo opciju da se odmori i spremi za Igre. Do toga je i na kraju došlo.

– Kako mislite da li sam se pribojavao? Ovo je proces koji se dešava otkako sam došao. Svi igrači, pa i Nikola, oni koji mogu da unaprijede uspjehe reprezentacije, oni su na spisku. Ne samo na spisku, oni su u svakodnevnoj komunikaciji sa nama koji smo zaduženi za reprezentaciju. To što se vi novinari raspitujete samo za Nikolu, to je vaš problem. Ne govorim o Nikoli kao ličnosti i igraču, volio bih, kao i on, da svi malo više počnete da pričate o ekipi. Ovo je pomalo dosadno, neugodno da moram da objašnjavam Nikolu i zašto je on došao ili nije. Ne pitate ni za jednog drugog igrača. Ovo samo u Srbiji može da se desi – rekao je Pešić.

Pročitajte još

Na svečanosti na Univerzitetu u Nišu, koji ove nedjelje obeležava svoj dan, aktuelni rektor Dragan Antić uručio je Svetislavu Kariju Pešiću počasni doktorat kao priznanje za njegov rad, naročito u razvoju i afirmaciji sporta na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu i Univerziteta u Nišu, prenose Južne vesti.

– Ponosan sam da sam dobio ovako veliko priznanje i što sam prvi iz svijeta sporta, to je velika čast. Doktorat obavezuje kada su u pitanju košarka i sport. Možda sam selektor reprezentacije, ali ovako veliko priznanje je značajno za mene i moju porodicu, kao i košarkaški svet odakle dolazim. Uticaće mnogo na moju motivaciju u budućnosti, prije svega na Olimpijske igre. Ako nisam do kraja bio motivisan, sada ima dobar razlog da se motivacija značajno podigne – rekao je Pešić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu