Košarka

PARTIZAN IZVISIO Ovo su 3 opcije za Nikolu Mirotića

U toku današnjeg dana je odjeknula bomba kojoj se navijači Partizana ne mogu radovati - Nikola Mirotić neće obući crno-bijeli dres kao što se tako najavljivano. Pa, gdje bi mogli da ga vidimo u nastavku karijere?

Nikola Mirotic
FOTO: TOMS KALNINS/EPA

Mirotić je saopštio preko društvenih mreža da neće doći u Srbiju, zahvalio se na interesovanju i održao pitanje o njegovoj budućnosti.

Pročitajte još

Partizan tvrdi da je imao sa njim dogovor i obećanje, a većina javnosti očekivala je samo da vidi potpis kako bi se sve to ozvaničilo.

Otkad je bilo jasno da Barselona nije njegova sigurna luka, najviše su se pominjali upravo srpski klubovi, prvo malo Crvena zvezda, a onda i te kako Partizan.

Pošto je jasno da do toga neće doći, u prvi plan su se istakle komšije sa Balkana – Panatinaikos.

U zeleni deo Atine je otišao i Luka Vildoza, sada već bivši član Zvezde, a Mirotić bi mogao da bude taj šraf koji bi omogućio grčkog predstavniku da se konačno vrati u veliko stilu.

U posljednjim godinama, PAO je bio jedan od ekipa koji su vrlo rano razmišljali već o narednoj sezoni u Evroligi, odavno se nisu nadali tituli, a kamoli istoj radovali.

Kao prvi pretendent na Nikoline usluge, grčki kolektiv bi mogao da bude naredna destinacija za ovog igrača.

Druga opcija je svakako Armani iz Milana, ekipa koja je u posljednjih nekoliko sezona imala prilično dobar igrački kadar, ali i prilično nestabilnu formu. Kada je trebalo da se pokažu, nisu to učinili, a kada su ih svi otpisali, oni su dodali gas. Doduše kasno. Mirotić bi mogao da bude ta prevaga i brzina više.

I na kraju, Monako se javlja kao priča koja bi mogla da ima Mirotića u fabuli. Odlična prošla sezona dala je stub za naredne uspjehe. Novac, izgleda, nije problem za tim iz Kneževine, a to smo vidjeli u prošla dva dana.

Jedan od bivših zvezda NBA liga Kemba Voker novi je igrač Monaka i biće okosnica tima trenera Saše Obradovića, pa bi Nikola mogao da razmišlja i u tom pravcu.

Ako se bolje pogleda, od ove tri opcije ne postoji i četvrta. Doduše, kada je Partizan izvisio za skoro siguran transfer, možda će i ovo troje ostati rezervisani dok se ne desi nešto konkretno, piše Telegraf.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije