Košarka

"Neka pobijedi bolji" Partizan najavio nultu toleranciju na nerede

Košarkaški klub Partizan oglasio se saopštenjem uoči početka finalne serije ABA lige.

KK Partizan
FOTO: DRAGANA STJEPANOVIĆ/ABA LIGA

Prvi meč između crno-bijelih i Crvene zvezde biće odigran u ponedjeljak od 20.30 u Pioniru.

Predstavnici Partizana su prisustvovali sastanku po pitanju bezbjednosti.

– Na današnjem sastanku koji je održan u sjedištu MUP-a, predstavnici KK Partizan su upoznati sa svim planiranim bezbjednosnim mjerama za predstojeće mečeve finalne serije ABA lige. Poučeni iskustvom iz prethodnih sezona, kada je utakmice u Hali Aleksandar Nikolić organizovao KK Crvena zvezda, predstavnici crno-bijelih su insistirali na garancijama za uslove koji dozvoljavaju neometano odigravanje utakmice – saopštili su iz Partizana i dodali:

“Tokom sastanka kojem su pored predstavnika bezbjednosnih organa Republike Srbije prisustvovali i predstavnici KK Crvena zvezda, jasno je istaknuto da će svako ugrožavanje fizičkog integriteta aktera utakmice i članova delegacije KK Partizan (neposredno, ili posredno putem bacanje predmeta, pljuvanja i sličnih aktivnosti kojima su naše utakmice u prošlosti bile uprljane), dovesti do napuštanja terena dok se ne steknu adekvatni uslovi za igru. O navedenom je obavješten i menadžment ABA lige.”

Crno-bijeli se nadaju sportskoj atmosferi u dvorani.

Pročitajte još

“Želja KK Partizan je da pobjedu odnese tim koji će prikazati bolju igru na terenu. Ono što sigurno neće biti dozvoljeno, to je da prelomni faktor utakmice bude bilo čija zabrinutost za fizičku sigurnost zbog ugrožavanja iste sa tribina ispunjenim navijačima domaćeg tima. Ova finalna serija je prilika da ružne scene ostavimo u prošlosti i pokažemo sposobnost da se utakmice sa velikim ulogom mogu odigrati u sportskoj atmosferi – navode crno-beli i poentiraju:

“Derbi može da počne! Neka pobijedi bolji!”

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu