Košarka

PARTIZAN POSTAVLJA STANDARDE Crno-bijeli prodali rekordan broj sezonskih ulaznica

Partizan nastavlja da postavlja standarde u evropskoj klupskoj košarci.

Željko Obradović i Ostoja Mijailović
FOTO: KK PARTIZAN/INSTAGRAM

 Poslije sezone u kojoj su oboreni brojni rekordi, predsjednik kluba iz Humske Ostoja Mijailović izašao je pred javnost poslije završene sednice Upravnog odbora i otkrio prodato su čak 16.124 sezonske ulaznice.

Pročitajte još

To je apsolutni rekord srpske, a vjerovatno i evropske košarke. Klub je od prodaje istih zaradio blizu 6.000.000 evra, a taj novac se već nalazi na računu.

-Ova sezona je rekordna. Završili smo prodaju sezonskih karata. Prodato je 16.124 sezonske karte. Ne znam da li će ikada iko dostići ovaj rekord, ovo je rekod za cijelu Evropu, rekao bih. Hvala navijačima, premašili su očekivanja. Prihod od toga je 690.000.000 dinara. To je već na našim računima – rekao je Ostoja Mijailović.

Ono što je najvažnije – besplatnih karata nije bilo.

-Niti jedna karta nije podijeljena besplatno, osim jako malo sponzorskih karata kojih je bilo svega nekoliko stotina, a južna tribina je kupila 2.000 karata i to su juče sve platili. Ostavili smo samo kontigent karata za dnevne ulaznice.

Prvi čovek crno-bijelih izrazio je žaljenje i uputio izvinjenje navijačima zbog problema sa realizacijom prodaje sezonskih karata, piše Mocart sport.

-Moram da uputim izvinjenje svim ljudima, jer je zaista bilo puno problema. Morali smo da promijenimo tiketing provajdera, ne bih sada da iznosim optužbe, ali jednostavno smo morali. Stari tiketing provajder nije htio da nam proslijedi našu bazu kupaca od prošle sezone, sada zamislite koliko je to bilo teško da pravimo bazu iznova. Bio je jako težak posao. Zaista upućujem veliko izvinjenja koji su imali nepriliku prilikom kupovine.

Mijailović je otkrio da je Partizan značajno uvećao budžet za takmičarsku 2023/24.

-Naš budžet je 25 odsto već u odnosu na prošu sezonu. Morate da shvatite da igrači koji su produžili ugovore sada dosta više vrijede.

Odmah je predsjednik Parnog valjka govorio i o ciljevima kluba za predstojeću sezonu, ali i određenim problemima.

-Ciljevi su Top 8, borićemo se za Fajnal for, naravno želimo da osvojimo ABA ligu. Ciljevi su praktično isti kao prošle sezone. Veliki je problem napraviti budžet bez TV prava. Grčki klubovi imaju sedam, osam ili čak devet miliona evra. Partizan nema ni cent od TV prava. Mi moramo da se borimo za stalnu poziciju u Evroligi, a 2025. ako Bog da, bićemo stalni član tako bismo dobijali kompenzaciju preko TV prava – izjavio je Mijailović i dodao.

-Mi smo bili najgledaniji klub od u ABA i Evroligi, mislim da zaslužujemo nešto zbog toga – zaključio je Mijailović.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije