Fudbal

Pehar broj 38 ostao san: Španci RASPLAKALI KROSA na odlasku u penziju

Veliki Toni Kros stavio je tačku na više nego bogatu karijeru.

Toni Kros odigrao posljednju utakmicu u dresu Njemačke
FOTO: FRIEDEMANN VOGEL/EPA

Utakmica protiv Španije u četvrtfinalu bila je posljednja zvanična za ovog fudbalera koji je sjajnim igrama obilježio jedno vrijeme u dva velikana, Real Madridu i Bajernu, ali i u dresu njemačke reprezentacije.

Kad je riječ o klupskoj karijeri, oproštaj je bio idealan. U posljednjoj utakmici u dresu Real Madrida osvojio je Ligu šampiona, ali i trofej namijenjen prvaku Španije. 

– Da sam birao, ne bih izabrao ljepši kraj igračke karijere i oproštaj od Reala. Osvojio sam mnogo trofeja i svaki ima svoju težinu. Zadovoljan sam urađenim na terenu kao igrač – rekao je Toni Kros odmah poslije finala Lige šampiona protiv Borusije Dortmund. 

Ipak, Krosu se nije ispunila želja da se i od reprezentacije oprosti osvajanjem Evropskog prvenstva. Španci su bili bolji i stali na put vezisti da na bajkovit način okači kopačke o klin. 

Pročitajte još

Kros u fudbalsku penziju ide kao jedan od najtrofejnijih igrača, a nanizao je 37 pehara.

Sa Bajernom je uzeo 14 trofeja, sa Realom 22, a važno je napomenuti da je osvojio šest Liga šampiona, jednu sa Bajernom i pet sa Real Madridom.

Sa Njemačkom je osvojio Mundijal u Brazilu 2014. I sad je kraj, niz je zaustavljen u trenucima kad je cijela njemačka nacija očekivala da će Kros u dresu reprezentacije imati isti kraj kao i u Realu.

Španci su Krosu natjerali suze na oči na odlasku u penziju.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu