Sport

PODRŠKA IZ JAPANA Odbojkašice Srbije dobile stotine dopisnica

Na adresu Odbojkaškog saveza Srbije stigle su 333 dopisnice iz Hofua, iz prefekture Jamaguči, sa porukama podrške ženskoj seniorskoj reprezentaciji.

PODRŠKA IZ JAPANA Odbojkašice Srbije dobile stotine dopisnica
FOTO: OSS

Dopisnice su poslali učenici starijih razreda (5 8.) 11 osnovnih škola iz Hofua: Tonomi, Mure, Kokufu, Kuvanojama, Kajo, Kasei, Nošima, Saba, Ono, Migita i Daidou.

Učenice i učenici iz Japana su dopisnice pisali na japanskom, engleskom i srpskom jeziku, a sadržaji 40 dopisnica su prevedeni sa japanskog na engleski.

Ženska seniorska reprezentacija Srbije, akutelni svjetski i dvostruki uzastopni evropski prvak i vicešampion OI otputovaće u četvrtak, 15. jula u Hofu, gde će trenirati do ulaska u Olimpijsko selo u Tokiju. Seniorke Srbije su u Hofou boravile u okviru priprema za Svjetsko prvenstvo 2018.

Saradnja OSS i Grada Hofua ozvaničena je 18. jula 2017, kada su Zoran Gajić, predsjednik OSS i Masato Macuura, tadašnji gradonačelnik Hofua, potpisali su Ugovor o saradnji, po kome će Grad Hofu uoči Olimpijskih igara 2020. ugosititi seniorske reprezentacije Srbije, uz odobrenje i podršku Vlade Japana.

Ugovorom je predviđeno gostovanje odbojkaških reprezentacija Srbije uoči Olimpijskih igara 2020, Svetskog prvenstva 2018. u konkurenciji odbojkašica, kao i Svjetskog Kupa 2019. u obe konkurencije.

Na inicijativu Tadašija Nagaija, Grad Hofu će ugostiti, i snositi sve troškove priprema ženske seniorske reprezentacije Srbije za Olimpijske igre 2020, koje će se održati u Tokiju.

Hofu se nalazi na jugu Japana u prefekturi Jamaguči, rodnom kraju Tadašija Nagaija.

Ženska seniorska reprezentacija Srbije, akutelni svetski i dvostruki uzastopni evropski prvak i vicešampion OI igraće na XXXII Olimpijskim igrama 2020. u Tokiju u A grupi sa Dominikanskom Republikom, Japanom, Kenijom, Brazilom i Korejom.

U B grupi će igrati Italija, Kina, SAD, Rusija, Argentina i Turska.

Olimpijski turnir u konkurenciji odbojkašica odigraće se od 25. jula do 8. avgusta u Arijake areni u Tokiju.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu