Košarka

"Podsjeća na Gildžas-Aleksandra" Poznati američki novinar napravio predikcije predstojećeg NBA drafta, Topića vidi kao 2. pika

Sjajne partije Nikole Topića u dresu Mege, rijetko kome su promakle u Evropi, a poslije najnovijih pisanja američkih medija, njegovo ime počelo je sve više da odzvanja i "preko bare".

"Podsjeća na Gildžas-Aleksandra" Poznati američki novinar napravio predikcije predstojećeg NBA drafta, Topića vidi kao 2. pika
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIC/SPORTAL

Naime, poznati američki novinar Džonatan Vaserman napravio je predikciju narednog NBA drafta za renomirani portal “Bleacher report”, gdje je uključio najtalentovanijeg srpskog košarkaša.

I ranije je ESPN visoko rangirao Topića, stavivši ga u Top 10 mladih talenata svijeta, da bi Vaserman nedavno otišao korak dalje i prognozirao čak drugu poziciju igrača Mege na predstojećem draftu. Naravno, još uveijk se ne zna tačno ko će se birati sa koje pozicije, pošto se to odlučujuće slučajnim izborom pred kraj sezone.

Ipak, Vaserman smatra da Nikolu očekuje visoka pozicija na draftu, gdje će ga izabrati Vašington Vizardsi, koji je prije tri sezone potpisao Danija Avdiju, izraelskog košarkaša srpskih korijena.

Pročitajte još

– Pojava Nikole Topića bila je jedna od najvećih priča u ovom draftu, i neophodna za projektovanu klasu koja traži dostojnije prvih pet izbora. 18-godišnji plej u prosjeku bilježi 19,2 poena i 6,6 asistencija u ABA ligi i Superkupu, konstantno pravi probleme odbrani zbog manipulacije driblingom, pametnih dodavanja, završavanja vještine i povlačenja lopte. Podsjeća na Šej Gildžes-Aleksandra kako stvara koristeći driblinge, promjenu brzine, čvrste driblinge i ima ekslpozivnost i brzinu. Topićeva plejmejkerska strana je podjednako atraktivna, s obzirom na to koliko dobro koristi svoje tijelo, vidi parket i čita odbranu u pik-en-rol situacijama. NBA timovi će na kraju početi da gledaju dalje od njegovog okvira i atletskih/odbrambenih ograničenja ako Topić nastavi da stvara prednosti, završava oko koša i pruža vatrenu moć za šuteve, čak i ako njegova preciznost šuta varira. Ima previše toga na šta se može raditi sa njegovom pozicijom, proizvodnjom i godinama – stoji u izvejštaju poznatog novinara, prenosi Arena sport.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije