Ostalo

POVRATAK U FORMU Tuka u Madridu istrčao svoj rezultat sezone na 800 metara

Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka sinoć je nastupio u B trci na 800 metara Svjetske atletske kontinentalne srebrne turneje u španskom Madridu, u kojoj je na stadionu „Vallehermoso“ ostvario najbolje ovosezonsko vrijeme.

Amel Tuka
FOTO: ADAM WARZAWA/EPA

Tuka je, naime, ovu dionicu istrčao u vremenu 1:45.91, te u konkurenciji sedam takmičara bio peti u svojoj trci, u kojoj su sva trojica prvoplasiranih: Mariano Garsia (Španija), Aleks Boteril (Velika Britanija) i Saul Ordonez Gavela (Španija), te šestoplasirani Španac Ronaldo Olivo Mersedes, ostvarili najbolje ovosezonske rezultate.

Tuka je prethodni ovosezonski rekord ostvario prošlog mjeseca na mitingu u italijanskom Astiju, kada je trčao 1:46.64.

– Madrid je uvijek bio poseban za mene. Tako i ovog puta! Konačno najbolji rezultat ove sezone SB! Pravi rezultati tek dolaze! Imam mnogo toga da podijelim sa vama kroz sve što sam prolazio ali o tome ćemo sljedeći put. Sada fokus, gledamo uvijek samo naprijed. Budimo bolji već sutra nego što smo danas. Hvala za bezuslovnu podršku koju mi pružate! Odužiću se što boljim rezultatima – napisao je poruku svojim navijačima Tuka na Fejsbuku.

Pročitajte još

Tukin lični i rekord BiH na 800 metara, iz 2015. godine, iznosi fenomenalnih 1:42.51, s kojim je pobijedio na trci Dijamantne lige u Monaku. Te godine je osvojio i bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu na otvorenom u Pekingu (Kina), a 2019. godine i srebro na SP u Dohi (Katar), što je najveći uspjeh domaće atletike.

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu