Fudbal

"Radili smo na tome, nismo pili kafu" Piksi analizirao trijumf nad Švedskom, pa posebno apostrofirao jedan segment igre

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi zadovoljan je trijumfom protiv Švedske (3:0) u Stokholmu u generalnoj provjeri pred Evropsko prvenstvo. Ipak, ističe da najvažnije borbe predstoje u Njemačkoj i da je glavni zadatak biti na pravom nivou tada.

"Radili smo na tome, nismo pili kafu" Piksi analizirao trijumf nad Švedskom, pa posebno apostrofirao jedan segment igre
FOTO: SPORTAL

Srbija je rezultatom 3:0 pobijedila Švedsku u Stokholmu i pokazala da je spremna za EURO.

Dragan Stojković je izrazio zadovoljstvo učinkom tima nakon utakmice, ističući taktičku i fizičku spremnost:

– Mislim da smo postigli ono što smo htjeli, naš plan je bio ovakav, ovo što ste vidjeli. Taktički i fizički smo bili dobro danas i zadovoljan sam motivacijom. Iako je prijateljski meč, morali smo da damo najbolje od sebe da pobijedimo dobru selekciju Švedske. Sad je vrijeme za dan pauze i pripremamo se za EP. Engleska je prvi meč, jako teško, pa ćemo vidjeti. Krećemo sa 0:0, igra se 10 na 10 na terenu ili 11 na 11 kako hoćete. Sve je moguće, ali sada govoriti o Engleskoj… Ima dosta vremena da analiziramo ko će da igra, kako ćemo da igramo – rekao je on.

Osvrćući se na duel sa Švedskom, Stojković je pohvalio protivnički tim i način na koji su se suprotstavili Srbiji:

– Švedska je dobro počela, posebno u prvih pola sata. Kontrolisali su igru pasom, za mene je to dobar tim, Isak je bio na klupi, važan je za Šveđane. Na kraju, ja mislim da smo počeli dobro da igramo i kažnjavali smo domaćina svaki put kad smo imali prilike. Ovo je bio naš plan prije EP, da igramo protiv jakog tima i Šveđani su jak tim. Zadovoljan sam kako smo igrali. Sve je dobro bilo, treba ostati skroman. Nas tek očekuje najvažnije i trudićemo se da Srbija pokaže dobro lice na EP – dodao je Piksi.

Dragan Stojković Piksi
FOTO: MAX SLOVENCIK/EPA

Važnost pobjede, iako je bila prijateljska utakmica, Stojković je naglasio:

– Važno je pobijediti. Da li je previsoko ili nije, to nije bitno, bitno je da smo djelovali koncentrisano, da smo se dosta borili i da su igrači shvatili da moraju da igraju u oba pravca. Golove koje smo dali, dali smo poslije prelijepih akcija, reagovali smo na način kako trebamo, da svaki momenat koji nam se pruži uspijemo da materijalizujemo. Ali treba ostati skroman i ne treba previše praviti euforiju. Nisam pristalica toga, odradili smo dobru utakmicu i sve u svemu put u Stokholm nije bio uzaludan, i naš plan smo sproveli u djelo. I izmjene su doprinijele tome da igrači shvate da moraju da daju svoj maksimum – poručio je selektor Srbije.

Pročitajte još

O borbenosti tima, Stojković je rekao:

– Radili smo na tom segmentu, pokušavamo kroz treninge i sastanke. Pa ne sjedimo skrštenih ruku i pijemo kafe cijeli dan, nego smo fokusirani na ono što tim treba da pokaže na terenu. Borbenost je segment koji može sigurno da me zadovolji. Svi se bore, svi trče, žrtvuju se. Da biste pobijedili morate da se žrtvujete u tom segmentu. Nekada morate da patite, ali to je sastavni dio igre. Ova utakmica je pokazala da smo na fizičkom planu zaslužili čistu desetku. Tako moramo da se ponašamo u svakoj utakmici – rekao je Stojković.

Posebno je naglasio važnost sačuvane mreže:

– Raduje kad se desi da sačuvamo gol. Naš cilj je uvijek da postignemo gol, da napravimo lijepu akciju, taj ofanzivni kod koji hoću nećemo mijenjati. Odlično je što nismo primili gol, opet dati tri gola Šveđanima nije nimalo lako – dodao je Piksi.

Na pitanje da li ima startnih 11 za početak EP u glavi, Stojković je odgovorio:

– Imam u glavi samo da se vratim kući večeras, to je najvažnije – zaključio je selektor Srbije

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu