Fudbal

"Ako se ovako nastavi reagovaćemo radikalnije" Evo kako su Delije očitale bukvicu Baharu i igračima

Navijači Crvene zvezde izgubili su strpljenje i sinoć su nakon meča sa TSC (1:1) očitali bukvicu igračima, ali i treneru Baraku baharu kojem su taksativno naveli sve što mu zamjeraju.

Navijači Crvene zvezde
FOTO: FK CRVENA ZVEZDA/FACEBOOK

Kriza rezultata i igre plod je povika sa sjeverne tribine “Marš u tunel” i “Barak Bahar žuti karton”, ali je to bio samo uvod u ono šta se desilo kasnije. U medijima se pojavila informacija da je Bahar držao sastanak sat i po nakon meča, ali su u stvari navijači bili ti koji su vodili glavnu riječ.

– Sinoć nakon utakmice oko 150-200 navijača je razgovaralo sa igračima i trenerom. Sve što je svima na srcu rečeno im je. Najviše da bi shvatili da trener ne može da koristi domaću ligu kako bi uigravao tim za Ligu šampiona, da ne može da se dešava timu koji ovoliko vrijedi da se muči u prvenstvu, već mora da grize od prvog do 90. minuta ka protivničkom golu – ističe se u dopisu sa sjevera iz kojeg je jasno da se najviše zamjera Baraku Baharu.

Pročitajte još

Dodali su da je Zvezda jedino prava ako je evropska, ali da bez titule nema Evrope.

– Rečeno im je da su za kratko vrijeme uspjeli da obore mnoge negativne rekorde. Poslije mnogo godina, igračima je skandirano da idu u tunel, da ne dolaze pod tribinu, a gubili smo utakmice i bili poraženi visokim rezultatima, pa se to nije dešavalo. Takođe, ne pamti se da su istok, zapad i sjever zviždali ekipi složno nakon neke utakmice. Uvijek je sjever bio taj koji je vidio svjetlo na kraju tunela. Ovaj put svi su bili jednoglasni, da je ovo što Zvezda pruža u prvenstvu sramotno i nedopustivo – ističu Delije.

Bahar je dobio podršku uprave kluba, pa ostaje da se vidi kakva će biti reakcija njega i njegovih igrača u narednom periodu. Jasno je da moraju što prije da uđu u seriju pobjeda i počnu da opravdavaju ono što je uloženo u njih.

Barak Bahar
FOTO: ANTHONY ANEX/EPA

– Posebnu težinu ima sve ovo, kada se uzme u obzir da je ovo najskuplji tim u istoriji fudbalskog kluba! Zato se zahtijeva hitna reakcija i trenera i igrača. Dobili smo obećanje da će, od utakmice sa Radnikom, pokušati da zasijaju sjajem kojim je Zvezda sijala! Nemamo mnogo opcija nego da im vjerujemo. Ako se nastavi dalje moraćemo da reagujemo radikalnije – podsećaju Delije na “žuti karton Baharu”.

Utakmica sa Radnikom u subotu tako je praktično „biti ili ne biti“ za Izraelca.  

– Zato je bitno da od utakmice sa Radnikom u subotu budemo u što većem broju. Da im damo vjetar za buduće dane ali i da im budemo podsjetnik da su svi prolazni, a samo mi ostajemo! U nadi da su shvatili glas navijača, pozivamo sve na stadion da podržimo ili mijenjamo dok nije kasno! Za bilo šta od ovoga potrebni su ljudi na tribini! Nikome nećemo dati da igra imenom našeg kluba i da eksperimentiše sa njim, niti da na njega gleda kao na odkočnu dasku. Razgovor od sinoć bi trebao da im bude dovoljan da shvate koliko je situacija ozbiljna. SVI NA STADION – stoji na kraju saopštenja potpisano sa “Delije sjever”.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije