Sport

RIVALI TVRDE DA JE MUŠKARAC Ova fudbalerka je odvela reprezentaciju na veliko takmičenje (FOTO)

Ženska fudbalska reprezentacija Irana plasirala se na Azijski kup, koji će se održati naredne godine, ali uspjeh ove selekcije prati veliki skandal.

RIVALI TVRDE DA JE MUŠKARAC Ova fudbalerka je odvela reprezentaciju na veliko takmičenje (FOTO)
FOTO: YOUTUBE/TANO RECORDS/SCREENSHOT

Naime, Fudbalski savez Jordana je zatražio od Azijske fudbalske federacije (AFC) da pokrene istragu kako bi se utvrdio pol golmana Irana, za koju se sumnja da je muškarac.

Riječ je o Zohrehi Koudaeiji, koja je bila heroina pobjede Jordana, koji je do trijumfa stigao nakon boljeg izvođenja penala (4:2).

Predsjednik Fudbalskog saveza Jordana, princ Ali Bin Al-Husein, objavio je pismo kojim zahtjeva od nadležnih da utvrde sve činjenice, uz sugestiju da je u pitanju muškarac, koji se predstavlja kao žena, što Teheran opovrgava.

Husein je to opisao kao “vrlo ozbiljan problem ako je istina” i pozvao AFC da se “probudi”, a odgovor je dobio od selektorke Irana, Marijam Irandust, koja je odbacila optužbe, prenosi SportBlic.

– Ljekarsko osoblje pažljivo je pregledalo svaku igračicu reprezentacije – rekla je za iranske medije poručivši kako će “pružiti svaki dokument koji zatraži AFC”.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu