Fudbal

(VIDEO, FOTO) Ovo je njegova kuća narednih 9 godina: Zvali su ga Novi Pele, a sad proživljava pakao

Brazilski fudbaler Robinjo bio je jedan od najvećih talenata svoje zemlje, mnogi su ga proglašavali nasljednikom legendarnog Pelea, jer je i ponikao u slavnom Santosu.

Zatvor u kom je Robinjo
FOTO: INSIDE FOOTBALL/YOUTUBE SCREENSHOT

Upravo ga je Pele i izabrao za svog nasljednika kada je Santos sa njim u timu išao do titule u Brazilu.

O njemu smo još kao klincu čuli bajke, a onda je stigao u Real Madrid, gdje je dobio odmah broj 10, koji je prije njega nosio Luis Figo.

Bila je to prava bajkovita priča, koja se sada pretvorila u horor, nakon što je fudbaler osuđen za grupno silovanje.

Naime, Robinjo je osuđen za silovanje žene u Milanu u noćnom klubu u ovom gradu 2013. godine, tu mu je i suđeno u odsustvu 2017. godine i dobio je devet godina robije.

On je neko vrijeme izbjegavao zatvorsku kaznu, a nedavno je i uhapšen upravo u Brazilu, gdje se vratio i završio karijeru 2020. godine.

Brazilski mediji napravili su i reportažu o zatvoru slavnih u kojem služi kaznu.

U pitanju je zatvor Tremembe II, koji se nalazi 15 kilometara od Sao Paula.

To će biti Robinjov “dom” narednih devet godina i iz njega bi trebalo da izađe 2033. godine.

Ovaj zatvor nosi nadimak “zatvor slavnih”, jer su u njemu smješteni zatvorenici koji su bili dio medijskih slučajeva, a među njima je trebalo da bude i predsjednik Lula da Silva, koji je osuđen za korupciju 2019. godine, ali je vrhovni sud suspendovao njegov odlazak u zatvor.

Kako pišu Brazilci, ćelije u zatvorskom kompleksu u kojem je Robinjo je kvalitetnija u odnosu na ostale zatvore u državi.

Pročitajte još

To je nešto što je sigurno olakšavajuća okolnost za Robinja, jer su mnogi zatvori u Brazilu kao iz horor filmova i rizični za robijaše, jer su tamo česti ratovi bandi, prenaseljeni su, a vladaju i bolesti kao što su AIDS i tuberkuloza.

Robinjo je prvih nedjelju dana u zatvoru bio u ćeliji 2 sa 4 metra, bio je potpuno sam, prije nego što je prebačen sa ostalim zatvorenicima.

Ovaj zatvor ima 8.400 kvadratnih metara i ukupan kapacitet mu je 584 zatvorenika. Otvoren je 1955. godine, a od 2000. godine prima poznate ličnosti koje su osuđene na zatvorske kazne.

Zatvor ima i biblioteku, baštu i radionicu za mnoge poslove i zanate, piše Telegraf.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu