Fudbal

"Sa Zvezdom je osvajao titule bez mnogo truda" Legendarni Rus sumnja u Dejana Stankovića na klupi Spartaka

Dimitri Aleničev, čuveni fudbaler moskovskog Spartaka, izrazio je sumnju da će njegov bivši klub napraviti uspjeh sa Dejanom Stankovićem, koji je nedavno imenovan za novog trenera.

"Sa Zvezdom je osvajao titule bez mnogo truda" Legendarni Rus sumnja u Dejana Stankovića na klupi Spartaka
FOTO: ROBERT HEGEDUS/EPA

Stanković će od naredne sezone predvoditi Spartak. Potpisao je dvogodišnji ugovor sa Moskovljanima, na čiju klupu stiže posle epizode u Ferencvarošu.

Na sjajan način je legendarni srpski fudbaler predstavljen na novom poslu, ali nisu svi oduševljeni njegovim angažmanom.

Pročitajte još

– Stanković je velika ličnost u fudbalu, posebno kao igrač. Proveo je 16 sezona u Laciju i Interu. Osvojio je sve što se može osvojiti, nema potrebe diskutovati o tome. Kao igrač, Stanković zaslužuje veliko poštovanje, ali o njemu kao treneru ne mogu ništa da kažem – počeo je Aleničev priču za Čempionat.

Trofeji sa Crvenom zvezdom i Ferencvarošem nisu garancija za čovjeka koji je vodio Spartak u sezonu 2016/17.

– Osvajao je trofeje sa Ferencvarošem i Crvenom zvezdom, ali mislim da u ovim zemljama možete osvojiti šampionat bez mnogo truda. Za Stankovića je u Mađarskoj i Srbiji bilo prilično lako. Teško je reći kako će se stvari odvijati u Spartaku. Ne bih da predviđam, samo želim da ga gledam. I nadam se da će završiti ugovor, jer navijači su već umorni od ostavki – poručio je Aleničev.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu