Fudbal

"Samo hoću da živim" Legendarni golgeter pobijedio rak i otisnuo se u rijaliti

Nakon povlačenja iz fudbala Salvatore Toto Skilaći (58) je proživio nekoliko života, izabran je za člana gradskog vijeća u Palermu 2001, a potom se vratio kao dobro poznato lice na TV zahvaljujući učešću u rijalitiju „Slavno ostrvo“ gdje je bio treći.

Toto Skilaći
FOTO: MONREALENEWS/YOUTUBE/SCREENSHOT

Skilaći više nije nestajao sa ekrana, između učešća u filmu i nekih televizijskih nastupa. Nedavno je ponovo odlučio da učestvuje u rijaliti programu zajedno sa suprugom Barbarom, nakon što mu je dijagnostikovan rak crijeva, zbog čega je prošao kroz teška vremena.

– Srušio mi se svijet. Pao sam u depresiju, plašio sam se smrti. Svašta mi je palo na pamet, ali na svu sreću zlo se ograničilo na debelo crijevo, nije oštetilo druge organe i uklonjeno je. Nemam više rektum ili sfinkter, ali između smrti i tih problema, bolje je izabrati nekoliko malih problema. Operisali su me dva puta, šest mjeseci kasnije našli su mi fleku na vratu, spalili su je. Imao sam hemoterapiju, a danas kontrolišem da li je sve u redu, ali osjećam se dobro, volio bih da nastavim da živi – rekao je legendarni as.

Ni on nije bio neosjetljiv na riječi Dina Bađa o mogućoj korelaciji između sumnjivih smrti mnogih igrača i zloupotrebe droga u italijanskom fudbalu.

– Uzimali smo sve što su nam dali, ali pod kontrolom ljekara. Povezivanje ovih bolesti sa prošlošću? Ne želim ni da vjerujem, nadam se da nije tako i želim da vjerujem ljekarima – rekao je Skilaći, a prenosi Sport.ba.

Skilaćija posebno pamte stariji ljubitelji fudbala kada je briljirao na Svjetskom prvenstvu 1990. godine. Bio je najbolji strijelac turnira sa šest golova i pomogao je Azurima da dođu do trećeg mjesta.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije