Ostalo

SAUDIJCI ULAŽU I U RUKOMET Nekadašnji reprezentativac Srbije ide u Arabiju

Bivši rukometni reprezentativac Srbije Petar Nenadić (37) karijeru nastavlja tamo gdje vjerovatno nije vjerovao da može da je nastavi u – Saudijskoj Arabiji.

Nenadić sa loptom
FOTO: TERESA SUAREZ/EPA

Nenadić je dio prethodne sezone proveo u taboru Pari Sen Žermena sa kojim je igrao na završnom turniru Lige šampiona.

Sada, nakon što je dobro odmorio, dobro razmislio kuda dalje, izabrao je ponudu Saudijaca, tamošnjeg šampiona i prihvatio projekat koji djeluje kao početak onoga što Saudijci rade u fudbalu.

Pročitajte još

Petar Nenadić je u karijeri igrao za Crvenu zvezdu, Algesiras, Barselonu, Pik Seged, Holstebro, Vislu, Fuše Berlin, Vesprem i Pari Sen Žermen, a ovaj novi izazov biće, ipak, drugačiji od svih prethodnih.

Poslije duge evropske karijere, skoro dvodecenijske, Nenadić se praktično seli u nepoznato.

– Pravo da vam kažem i mene je sve ovo iznenadilo. s obzirom na to da sam 20 godina proveo u evropskom rukometu – kaže Nenadić na početku razgovora za B92, pa se nadovezuje.

– Kada se završila sezona sa Parizom i fajnal for, bilo mi je potrebno da se dobro oporavim od svega. Iskreno, prijalo mi je cijelo ljeto bez rukometa. I onda se, tako, desilo da uđem u neke pregovore, u neke projekte i djeluje mi da će ovo sa rukometom u Saudijskoj Arabiji ići sve kao što ide u fudbalu. Dugo su trajali pregovori ali na kraju smo se super našli.

Nova zemlja, novi svijet, novi rukometni izazov, Saudijci polako kreću da privlače i poznata rukometna imena, a Nenadić je jedan od prvih koji “probija led”.

– Ne znam, nekako sam uzbuđen, čeka me neki novi svijet, novi život, novi projekat… Mislim da će to kroz koju godinu krenuti u smjeru fudbala ako već i nije krenulo, a da ću ja biti pionir toga. Iskreno, uzbuđen sam i vidjećemo, baš onako zanimljiva priča.

Klub je najbolji mogući tamošnji.

– Što se tiče kluba, u pitanju je šampion Saudijske Arabije koji će igrati Golden Glob i Azijsku Ligu šampiona tako da ima takmičenja i to je to za sada to. Tek kada dođem tamo biće više detalja o svemu – raportira Nenadić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije