Fudbal

Selektor Argentine bez ikakvih tajni "Rekli smo Mesiju da igra koliko bude mogao"

Svoju fudbalsku misiju na ovoj planeti Lionel Mesi je ispunio.

Selektor Argentine bez ikakvih tajni "Rekli smo Mesiju da igra koliko bude mogao"
FOTO: RONALD WITTEK/EPA

 Osvojio je sve što je osvojiti mogao. U njegovoj riznici su svi mogući trofeji, a na najvišem postolju stoji trofej Svjetskog prvenstva koji je prije godinu dana uzeo u Kataru u dresu reprezentacije Argentine.

Iako su svi očekivali da se poslije toga povuče iz državnog tima, Lionel Mesi je nastavio da igra za Argentinu. I to je sad već dovelo do situacije da ga nagovaraju da bude u sastavu i za sljedeći Mundijal koji će se igrati u SAD, Kanadi i Meksiku.

Mada je čovjek koji je trebalo da odredi spisak putnika na veliko takmičenje selektor Lionel Skaloni, čak je i on rekao Mesiju da bi volio da bude tu.

– Rekli smo Leu da igra dok god bude mogao. On je pokazao da može još mnogo, da nije blizu kraja karijere. Niko ne zna koliko dugo će još biti na terenu. Nevjerovatan je – počeo je Skaloni priču u intervjuu sa Kristijanom Vijerijem u njegovoj emisiji „Tvič“.

Selektor Argentine je istakao da se Mesi najbolje osjeća kada je na terenu, piše Mocart sport.

Pročitajte još

– Leo je srećan kada je na fudbalskim terenu. Van njega mislim da je teško biti Mesi, jer kad god izađe iz kuće, okruži ga mnogo ljudi. Na terenu, tamo gdje je lopta, osjeća se najbolje.

Pričao je Skaloni i kako je Mesi izgledao tokom Mundijala u Kataru.

– Svi su uvijek govorili da je Svjetsko prvenstvo posebno, izuzetno iskustvo za svakog fudbalera. A, njemu je nedostajao samo taj trofej. Koliko god da je nevjerovatan igrač, Mesi je u Kataru igrao iz sveg srca i zato je bio nezaustavljiv. Teško je objasniti kakav je osjećaj gledati ga uživo. To morate da doživite. Kada bih vam pričao kakve je stvari radio na treninzima, ne biste mi vjerovali. To je suludo.

Jedan od junaka iz Katara, Anhel di Marija, najavio je kraj karijere nakon Kupa Amerike narednog ljeta. Mesi nije…

– Mislim da Leo može još dosta toga da da reprezentaciji, ali konačna odluka je njegova. Može da igra do kada god poželi i tim će ga podržati – poručio je Lionel Skaloni, trofejni selektor Argentine.

Bonus video

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije