Fudbal

Selektor Engleske na udaru: Mnogo bure podigao Sutgejtov spisak, može li ovo iskoristiti Srbija

Reprezentaciji Engleske, koja će na Evropskom prvenstvu biti rival Srbije u grupnoj fazi, ne cvjetaju ruže u pripremnom periodu.

Selektor Engleske na udaru: Mnogo bure podigao Sutgejtov spisak, može li ovo iskoristiti Srbija
FOTO: FILIP SINGER/EPA

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Geret Sautgejt je prije nekoliko dana saopštio širi spisak igrača na koje računa za predstojeće Evropsko prvenstvo, a na njemu je bilo nekoliko iznenađenja. Zapravo, Englezi su se više bavili igračima koji se nisu našli na spisku, a prethodnih godina su bili neizostavni dio “Gordog Albiona”.

Pročitajte još

Prije svega se tu misli na Markusa Rašforda i Džordana Hendersona, koji su zajedno u dresu sa nacionalnim grbom odigrali 141 utakmicu. Međutim, Sautgejt je obrazložio svoju odluku.

– Što se Rašforda tiče, vrlo je jednostavno. Drugi igrači na njegovoj poziciji su imali bolju sezonu. Kada je riječ o Hendersonu, on je izostao zbog povrede koju je doživio na prethodnom okupljanju i koja ga je odvojila od terena pet nedjelja. Od tada nije uspio da dostigne formu koja se očekuje. Nedostajaće nam, on je sjajan igrač, čovjek i lider otkad sam ja postao selektor – rekao je Sutgejt.

Na samom šampionatu Starog kontinenta, Engleska će se naći u C grupi, zajedno sa Srbijom, Danskom i Slovenijom.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu