Ostalo

SELEKTOR NAPUSTIO BIH Umičević: Ugovor Obrvana je sporan i savez treba da uloži tužbu

Iskusni stručnjak Ivica Obrvan jednostranu je raskinuo saradnju sa Rukometnim savezom Bosne i Hercegovine, pet dana pred mečeve kvalifikacija protiv Grčke.

Marinko Umičević
FOTO: DARKO DRAGIČEVIĆ/ RINGIER

Dosadašnji selektor BiH je naveo da saradnja više nije moguća. Reprezentacija je trebala da se okupi u nedjelju 13. marta.

– Nastavak saradnje sa Rukometnim savezom BiH više nije moguć, kako zbog činjenice da ne ispunjavate svoje obaveze, ali i posebno nakon medijskih istupa proteklih dana od predsjednika RSBiH Umičevića. O tome će službeno vođstvo saveza kontaktirati moj advokat. Želio bih zahvaliti navijačima, igračima na sjajnoj saradnji koju smo imali u proteklih godinu dana. Siguran sam da će nastaviti tamo gdje smo zajedno stali i nakon što smo izborili Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj, uspješno završiti baraže za naredno Svjetsko prvenstvo. Takođe zahvaljujem cijelom stručnom timu koji je radio zajedno sa mnom i davao cijelog sebe za dobro reprezentacije, stoji u Obrvanovom pismu savezu.

Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske i donedavno prvi čovjek saveza u Sarajevu obratio se članovima Upravnog odbora povodom dopisa advokata selektora muške “A” reprezentacije Ivice Obrvana, u kojem je naveo da jednostrano raskida ugovor sa Savezom.

– Prvo želim da se osvrnem po pitanju raskida ugovora sa gospodinom Ivicom Obrvanom na samo tri dana prije kvalifikacija, i to na ovako ultimativan i drzak način, što dovoljno govori o njemu. Njegov ugovor je sporan u svakom smislu, potpisan je od strane gospodina Sinanovića i njegovih satelita, a koji Upravni odbor RS BiH nikada nije usvojio, neka ovo ko je sve zakuvao rješava i neka vadi “kestenje iz vatre”. Ne bježimo od duga, ali ne onog koji piše u ugovoru, te sam mišljenja da treba da damo našem advokatu da napravi protivtužbu. Ne slažem se sa mišljenjem gospodina Šahmana, jer je ugovor apsolutno sporan i nelegalan. Imamo Tonija Čolina koji je zadužen i neka on preuzme reprezentaciju, a tu je i Komisija koja je zadužena za reprezentaciju – kategoričan je Umičević.

On se još osvrnuo i po pitanju web stranice Saveza.

– Smatram da je krivično djelo da neko neovlašteno snima razgovor i da isti šalje tamo nekim stranicama da blate pojedine članove Upravnog odbora. Potrebno je da advokat podnese tužbu protiv NN lica koja je snimala razgovor. Davno smo tražili da se zabrani rad te paravojne formacije, neka  novi UO RS BiH odlučuje. Za sada nemam primjedbi na rad stranice, te smo ujedno produžili ugovor na još dva mjeseca. Napad na pojedince je napad i na sve nas, i očito je da smo se zasitili jedni drugih i da je vrijeme za nove ljude-dodao je Umičević.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije