Košarka

Selektor Turske Ataman grmi na arbitre poslije poraza od Srbije: FIBA mora da preispita odluke sudija

Košarkaši Srbije su sinoć pobijedili Tursku u Istanbulu sa 79:72 u šestom kolu grupe I kvalifikacija za Svjetsko Prvenstvo, a domaćini nisu zadovoljni suđenjem.

Selektor Turske Ataman grmi na arbitre poslije poraza od Srbije: FIBA mora da preispita odluke sudija
FOTO: TOMS KALNINS / EPA

Selektor Ergin Ataman je nabrojao nekoliko situacija za koje smatra da sudije nisu donijele ispravne odluke, te da je to uticalo na konačan ishod meča.

– Stvarno smo mogli da dobijemo meč, ali su odluke sudija u posljednja tri minuta bile nevjerovatne. Arbitri su pred 16.000 navijača pokazali nepoštovanje prema reprezentaciji Turske. Moramo da se fokusiramo na sopstvene greške, ali FIBA komitet bi morao da ispita kraj meča. Tehnička greška dosuđena našoj klupi je smiješna. Srbi su u posljednjoj četvrtini četvrtini stalno osporavali odluke sudija – istakao je Ataman, te nastavio:

– U jednom trenutku arbitri su napravili ogroman previd, svirali su tehničku grešku rivali, a mi smo dobili samo jedno bacanje. S obzirom na više grešaka protivničkih igrača i prekršaje trebalo je da dobijemo dva slobodna bacanja, a zatim još jedno za tehničku.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu