Ostalo

SKANDAL U PODGORICI Vaterpolisti Budućnosti napadnuti mačetama i bejzbolkama, mladi reprezentativac zadobio ozbiljne povrede

Nevjerovatan skandal u Podgorici. U blizini SC Morača je nekoliko nepoznatih lica napalo igrače Budućnosti, a jedan od reprezentativaca i igrača ovog tima je zadobio teške povrede.

Vaterpolo lopta u ruci
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/RINGIER

Povodom ovog događaja se oglasila i ekipa Budućnosti, koja je osudila ovaj skandalozni napad. Takođe, istakli su i da je mladi reprezentativac zadobio ozbiljne povrede.

– 28.05.2024. godine u 17:20h u parku koji je u neposrednoj blizini gradskih bazena, a nakon završenog trenažnog procesa, grupa vaterpolista uputila se prema svojim kućama. U tom trenutku bili su napadnuti od strane više NN lica koja su na glavama imali fantomke, u rukama mačete i bejzbol palice.

Tom prilikom ozbiljne povrede zadobio je perspektivni mladi sportista našeg kluba, vaterpolo reprezentativac mlađih kategorija Crne Gore, nosilac srebrne medalje sa Evropskog prvenstva, odigranog 2023. godine u Podgorici, stipendista Ministarstva sporta Crne Gore, koga u ovom klubu krase sve one osobine koje krase vrhunske sportiste, izuzetno miran, vaspitan, odan, radan, dobar drug i odličan đak.

Pročitajte još

Ovim putem molimo medije da objave ovo saopštenje i svojim narednim tekstovima utiču na kompletno društvo koje mora stati na put svakom obliku agresivnog ponašanja koje ime za cilj namjerno povrijeđivanje i nanošenja bola drugim osobama, bilo psihičkog ili fizičkog.

Izrade smjernice i način podrške i obezbijede zaštitu od nasilja. Da prestanemo razmišljati da li naša djeca imaju u svom okruženju nekog nasilnika koji pokušava imati nad njima moć. Da ovakav vid fizičkog nasilja može da dovede čak i do uništenja sportske obrazovne ili svake druge karijere. Ne dozvolimo da nam nasilje prekida ispravan put kojim nam idu djeca. Cijelislučaj je prijavljen policiji i nadanja smo da će se razotkriti počinioci i kazniti po zakonu. – naveli su iz Vaterpolo kluba Budućnosti, prenosi Sportal.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu