Sport

SLOBODA USPJEŠNA U JESENJEM DIJELU PRVE LIGE RS Desnica: Borba za vrh i u nastavku sezone

U Slobodi imaju razloga za  zadovoljstvo poslije jesenjeg dijela takmičenja u prvoj ligi Republike Srpske.

SLOBODA USPJEŠNA U JESENJEM DIJELU PRVE LIGE RS Desnica: Borba za vrh i u nastavku sezone
FOTO: FK SLOBODA

Ekipa iz Novog Grada se u sezoni 2019/20, koja jer prekinuta zbog korona virusa, borila za opstanak u drugoligaškoj grupi „Zapad“, a nakon što su odčukom Izvršnog obora FS RS dobili mjesto u eliti zasukali su rukave i radom opravdali ukazano povjerenje.

– Iskren da budem ni mi nismo očekivali da ćemo praktično do posljednjeg kola i meča sa Rudar Prijedorom imati šansu da budemo jesenji prvaci. Iako smo nekoliko godina tavorili u Drugoj ligi RS uspjeli smo se brzo reorganizovati i praktično za samo mjesec dana oformiti ekipu koja je opravdala povjerenje, ali i bila jedna od najprijatnijih iznenađenja dosadašnjeg prvenstva. Kada je sezona počela prvenstveni cilj nam je bio da kluba tradicijom od 110 godina pokušamo da vratimo na mjesto koje mu pripada i mislim da smo na dobrom putu da to uradimo. Iako smo trenutno treći u nastavku sezone nećemo biti opterećeni rezultatima, ali cilj nam je da zadržimo mjesto u vrhu tabele. Zbog pandemije još ne znamo gdje ćemo ići na pripreme, u opticaju je nekoliko destinacija od Neuma preko Hrvatske do Crnogorskog primorja. Ako se neke stvari poslože ni turska Antalija nije daleko – rekao je predsjednik Slobode Mladen Bosančić.

Trener Duško Vranešević je igračima dao slobodno, a okupljanje je zakazao za polovinu januara.

– Ekpa je već na puazi koja će trajti do 15. januara. Sada će uslijediti dodatne analize ostvarenog i vidjećemo da li će biti promjena u igračkom kadru. Najvažnije je da imamo okosnicu ekipe i prilikom dovođenja igrača vodićemo računa da ih ne dovodimo na broj nego samo one koji su nam potrebni na određenim pozicijama. Kada je počinjalo prvenstvo bilo je veoma teško nagovoriti slobodnog fudbalera da dođe u Slobodu koja je godinama imala finansijskih problema, ali poslije ove polusezone situacija će biti mnogo povoljnija u prelaznom roku – smatra strateg tima sa „Mlakvi“.

FOTO:
FOTO:

Fudbaler Slobode Mario Desnica je bio optimista pred početak šampionata, a pokazalo se da je u potpunostio bio u pravu.

– Pred početak sezone najavljivao sam da se Sloboda može boriti za vrh tabele. Ono što sam tada rekao pokazalo se kao tačno i tako može biti u nastavku sezone. Pokazali smo da ova ekipa ima kvalitet pa je opravdana pozivnica Fudbalskog saveza RS da budemo prvoligaši. Ono što nam je najviše nedostajalo su naši navijači. Nadam se da će situacija na proljeće biti bolja i da ćemo se svi zajedno radovati novim pobjedama – poručio je 26-godišnji vezista.

Direktor Slobode Aleksandar Dodig je pohvalio tim i stručni štab, a govorio je i o radu uprave.

Uspješna jesen je djelo igrača i stručnog štaba na čelu sa Duškom Vraneševićem i zaslužuju sve pohvale. Neke aktivnosti kao što je proslava 110 godina kluba nismo uspjeli da realizujemo zbog pandemije virusa korona, ali vjerujemo da će u drugom dijelu sezone situacija biti povoljnija i da će se planirano ostvariti. Kada smo došli u Slobodu prije godinu klub nije imao mlađih selekcija, a sada se tri naše ekipe takmiče u kvlaitetnoj ligi RS. U omladinskom pogonu imamo više od 100 djece i cilj nam je da narednih godina iz njega izađu dva do tri igrača za seniorsku ekipu – istakao je Dodig.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije