Fudbal

Slovenci izabrali 26 igrača za EURO: Evo s kojim sastavom napadaju Srbiju

Selektor fudbalera Slovenije, Matjaž Kek, saopštio je konačan spisak igrača koje će povesti na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

fudbalska reprezentacija Slovenije
FOTO: ANTONIO BAT/EPA

Kek je uoči posljednjeg kontrolnog meča Slovenije pred EURO, koji će u subotu odigrati sa Bugarskom, odredio kojih će 26 igrača povesti na EURO, piše Sportal.

Posljednji filter selektora nisu prošli golman Olimpije Matevž Vidovšek, odnosno napadač Pogona Luka Zahović, defanzivac Viborga Žan Zaletel i vezista Fenerbahčea Miha Zajc.

grupa C na EP u fudbalu
FOTO: KEMAL DELIKMEN/ANADOLIJA

– Na kraju, morao sam da se odlučim za 26 igrača, što ne znači da oni koji sada ne putuju sa nama u nekim narednim akcijama neće biti u reprezentaciji. Fudbal će se igrati i poslije Evropskog prvenstva; u septembru već imamo mečeve Lige nacija. Takođe, morao sam i taktički da posmatram stvari prije donošenja konačne odluke, jer ne mogu da vodim previše napadački orijentisanih igrača. Pretpostavljam da nećemo napadati 90 minuta svaki meč na Euru – poručio je Matjaž Kek nakon što je donio konačnu odluku.

Pročitajte još

Golmani: Jan Oblak, Vid Belec, Igor Vekić;

Odbrana: Jure Balkovec, Jaka Bijol, Miha Blažič, David Brekalo, Vanja Drkušić, Erik Janža, Žan Karničnik, Petar Stojanović

Vezni red: Timi Maks Elšnik, Adam Gnezda-Čerin, Jon Gorenc Stanković, Tomi Horvat, Jasmin Kurtić, Sandi Lovrić, Benjamin Verbič, Adrian Zeljković, Nino Žugelj, Josip Iličić;

Napad: Žan Celar, Jan Mlakar, Benjamin Šeško, Andraž Šporar, Žan Vipotnik.

Slovenija se nalazi u grupi C, zajedno sa Engleskom, Srbijom i Danskom.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu