Košarka

SRBIJA IZBJEGLA PAKAO Izvučeni domaćini kvalifikacionih turnira za Olimpijske igre u košarci

Grčka, Letonija, Portoriko i Španija biće domaćini kvalifikacionih turnira za plasman na Olimpijske igre u Parizu 2024, saopštila jedanas Međunarodna košarkaška federacija (FIBA).

košarkaši Srbije
FOTO: FIBA

Kvalifikacioni turniri za plasman na Olimpijske igre 2024. biće odigrani od drugog do sedmog jula naredne godine. Gradovi domaćini ovih turnira biće Atina, Riga, San Huan i Valensija.

U saopštenju FIBA-e se navodi da će žrijeb biti održan večeras od 19 sati. Na svakom turniru će učestvovati po šest reprezentacija, koje će biti podijeljene u dvije grupe.

Žrijeb će biti poludirigovan, pa će u istoj grupi moći da se nađu maksimum dvije evropske selekcije i po tri na cijelom turniru. Najviše jedna američka selekcija će biti u jednoj grupi. Na svakom turniru će moći da se nađe najviše po jedna selekcija iz Azije, kao i samo po jedna reprezentacija iz Afrike.

Pročitajte još

U polufinalu svakog turnira će igrati po dvije prvoplasirane selekcije, a zatim će pobjednici polufinala međusobno odlučivati ko će izboriti plasman na OI u Parizu, piše Telegraf.

FIBA je prije nekoliko dana odredila sastave šešira. U prvom šeširu biće Španija, Letonija, Litvanija i Slovenija, dok se u drugom nalaze Brazil, Italija, Grčka i Poljska. U trećem šeširu su: Portoriko, Crna Gora, Dominikanska Republika i Finska, a u četvrtom Novi Zeland, Gruzija, Meksiko, Liban. Peti šešir čine Hrvatska, Obala Slonovače, Angola, Filipini, a šesti Egipat, Bahami, Kamerun i Bahrein.

OI će biti održane od 26. jula do 11. avgusta naredne godine u Parizu.

Bonus video

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije