Ostalo

SVAKA ČAST Mlada Paljanka osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u džiju-džici

Anja Delipara, član Džiju-džicu kluba Jahorina sa Pala, osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvo za mlade u Rumuniji.

Anja Delipara
FOTO: SRNA

Delipara je nastupala u kategoriji kadeta U16 do 48 kilograma i u finalu pobijedila protivnicu Italije.

Ona je rekla da je trudom, radom i zalaganjem došla je do krova Evrope, a da joj je velika želja da ode i na Svjetsko prvenstvo.

.Još nisam svjesna koji je ovo rezultat i koliko ovo znači, emocije su velike, ali kroz nekoliko dana ću da shvatim šta sam postigla – istakla je Delipara.

Ona se zahvalila svojoj najvećoj podršci – roditeljima, bratu i sestri, a zatim trenerima, klubskim kolegama, drugovima i prijateljima iz škole i drugih klubova.

Trener Džiju-džicu kluba Jahorina Stefan Bosiljčić rekao je da je ovo veliki dan i za klub i Džiju-džicu savez Republike Srpske jer se Anja upisala u istoriju.

– Anja je danas odradila tri sjajne borbe, borbe kakve smo samo zamišljali, a poslušala je svaki savjet trenera i dominirala nad protivnicima – istakao je Bosiljčić.

Pročitajte još

Prema njegovim riječima, radi se o jednom veoma hrabrom, pametnom, mudrom i sad već iskusnom takmičaru, koji će u budućnosti još dosta puta da zablista, a takmičenja i borbe su tek pred njom.

– Od nje očekujemo i svjetsku medalju – istakao je Bosiljčić.

On je naveo da četiri člana kluba sa Pala Anja Simanić, Kristina Gluhović i Luka Savić nastupaju na takmičenju u Rumuniji u ime Džiju-džicu saveza Republike Srpske.

Na Evropskom prvenstvu za mlade u Rumuniji koje se održava od 4. do 8. aprila učestvuje više od 1.119 takmičara iz 29 zemalja.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu