Košarka

"Svako treba da odgovara za svoje postupke" Željko Obradović čestitao Crvenoj zvezdi i objasnio zašto nije igrao Džejms Naneli

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Partizan u gostima u trećem meču finalne serije ABA lige rezultatom 82:76 i na taj način stigli su do titule u regionalnom takmičenju.

"Svako treba da odgovara za svoje postupke" Željko Obradović čestitao Crvenoj zvezdi i objasnio zašto nije igrao Džejms Naneli
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/SPORTAL

Nakon poraza u finalu, trener crno-bijelih Željko Obradović sumirao je utiske.

– Prvo da čestitam ekipi Crvene zvezde na osvojenoj tituli. Možda je teško reći da smo dali maksimum, ali… Probali smo da damo sve od sebe u ovim okolnostima. Dešavale su stvari koje su nevjerovatne, hvala navijačima na podršci. To je to – rekao je popularni Žoc na početku svog izlaganja.

Trener Partizana dao je svoje viđenje situacije oko sukoba između Džejmsa Nanelija i Stefana Lazarevića i otkrio je zbog čega je odlučio da Amerikanac ne bude u timu, ali i da mu je mnogo žao što se to desilo.

Kako ističe, muka mu je bilo kada je vidio šta se desilo, nema pune informacije i istakao je da svako treba da odgovara za svoje postupke.

– Da li je uticalo, koliko je uticalo… Ja sam zaista bio iznenađen kad su došli da mi kažu, mi smo imali trening od 10 taj trening pred utakmicu, ja sam pitao kad dolaze, oni dolaze u 11.30, ja sam završio prije 11. Upravo da ne bi dolazilo da se viđamo, nisam mislio da će se nešto dogoditi, jer nema razloga. Došli su ljudi, rekli su šta se dogodilo, krenule se u ovakve i onakve priče. Ko je, kako, zašto započeo, to je ružna slika i ja ne opravdavam, da li je igrač Zvezde započeo, šta je uradio… – kazao je Obradović i nastavio:

Pročitajte još

“Ne znam, Naneli šta je uradio takođe, nisam gledao sajtove, muka mi je bilo kad sam čuo da je došlo do tako neke sitaucije, odluka da Naneli ne bude u timu je moja. Mislio sam da poslije toga što se desilo jutros, proveo je u policiji ne znam koliko sati, on po mom mišljenju nije bio spreman da igra. To je odluka jer vodim računa o timu, stojim iza nje. Nemam nikakav razlog da ne vjerujemo Džejmsu u to što mi je ispričao, svako mora da odgovara za svoje postupke.”

Zatim je dodao.

– Postoje organi koji će da se bave time, pominje se da nema nekih minuta sa videa, ne bih da ulazam u to. Žao mi je, mislim da je taj Lazarević izvanredan momak, žao mi je što je tako. Šta se dešavalo, ne znam i neću da ulazim u detalje. Žao mi je da se o tom nekom incidentu pred finale priča i da je to nešto što je dobilo toliko prostora da se priča o tome. Jedna situacija koja ne bi poželio da se dogodi, svako treba da odgovara za svoje postupke – zaključio je Obradović.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu