Fudbal

SVE SE OKRENULO Predaja Alkarasa lansirala srpskog tenisera kao 2. favorita u Riju

Nesrećni splet okolnosti natjerao je Karlosa Alkarasa da poslije desetak minuta preda meč zbog povrede već u prvom kolu Rio de Žaneira.

SVE SE OKRENULO Predaja Alkarasa lansirala srpskog tenisera kao 2. favorita u Riju
FOTO: ANDERS WIKLUND/EPA

Iako je svijet u blagom šoku zbog ovog brzog izlaza sa turnira, sudbina je možda otvorila put za titulu jednom srpskom teniseru Laslu Đereu.

Đere i Alkaras su se nalazili u istom dijelu žrijeba i put kroz gornji dio kostura bi ih spojio u polufinalu. Ovom ranom eliminacijom Španca, Laci je postao najveći favorit u svom rukavcu da prođe do finala.

Pročitajte još

Štaviše, Laslo je sada po mišljenju svjetskih kladionica kotiran kao drugi u liniji za samu titulu, odmah nakon Kamerona Norija iz Velike Britanije.

Britanac je drugi nosilac turnira, izbacio je lako Deliena iz Bolivije, a sada u drugoj rundi ima posla protiv Čileanca Bariosa Vere. Da on podigne pehar na ovom vrijednom turniru iz serije 500, bukmejkeri su dali kvotu 4.

Odmah nakon njega, po trenutnim projekcijama se nalazi Đere koji stoji na koeficijentu 6.5, a ispod kvote 10 se su još dva Argentinca, Francisko Serundolo i Sebastijan Baez.

Lijepo je ono što piše na papiru, ali potrebno je to primjeniti i u stvarnosti, a već u drugoj rundi vidjećemo srpski okršaj između Lasla i Dušana Lajovića.

Projektovano, put Đerea do titule bi bio – Lajović (drugo kolo), Serundolo (četvrtfinale), Baez (polufinale) i Nori (finale). Ipak, vidjeli smo šta se desilo Alkarasu, pa bi sve trebalo gledati malo opreznije i sa rezervom, piše Telegraf.

Laci je 2019. godine osvojio titulu u Riju, što mu je ujedno i najveći uspjeh na turu jer se radi o turniru iz serije 500.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije