Fudbal

TERMINI ZA VJEČITI DERBI Ovo su opcije za odigravanje odloženog duela Partizana i Crvene zvezde (FOTO)

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana neće igrati 171. vječiti derbi zbog Dana žalosti.

TERMINI ZA VJEČITI DERBI Ovo su opcije za odigravanje odloženog duela Partizana i Crvene zvezde (FOTO)
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/SPORTAL

Meč je bio planiran za 27. septembar, a sada slijedi ozbiljan problem da se nađe novi termin.

– Vlada Republike Srbije proglasila je, na vanrednoj sjednici, 27. septembar 2023. godine za Dan žalosti povodom tragičnih događaja na Kosovu i Metohiji. Vlada Srbije moli sve medije i organizatore javnih manifestacija da, u srijedu, 27. septembra, prilagode svoj program Danu žalosti i na taj način odaju poštu nastradalima na Kosovu i Metohiji -saopšteno je u utorak pre podne. 

Sada slijedi razmatranje novog termina, a to će biti nezahvalan zadatak, prije svega zbog gustog rasporeda koji Crvena zvezda ima zbog Lige šampiona. Uz to, Zvezda je već odložila jedan meč, i to protiv TSC-a, koji takođe igra internacionalno takmičenje. Tim iz Bačke Topole igra Ligu Evrope i imaće popunjen kalendar, crno-bijeli ne nastupaju u Evropi i imaće više opcija za termin. 

Postoji jedna “rupa” u kalendaru kada je reprezentativna pauza, tada će Srbija igrati mečeve protiv Mađarske i Crne Gore u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i nije realno da se tada igraju odloženi mečevi. 

FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/SPORTAL
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/SPORTAL

Kup Srbije donosi šesnaestinu finala 1. novembra i tu će igrati svi superligaši, osmina finala se igra 6. decembra. 

Partizan i Radnički mogu lakše da dođu do opcije za termin, Zvezda ima dvostruki zadatak, da uklopi TSC i vječiti derbi u svoj raspored i obaveze u Ligi šampiona. Sigurno će i u gornjem, trenutnom kalendaru biti pomjeranja za po dan, kako bi se napravio razmak između mečeva. 

FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/SPORTAL
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/SPORTAL

Trenutno raspoložive opcija za Crvena zvezda – TSC i Partizan – Crvena zvezda su odlaganje mečeva Kupa koji su planirani za 1. novembar. Dešavalo se prošlih godina da se mečevi Kupa od jeseni čak odlože za proljeće, pa je i to opcija. 

Druga opcija je termin između 2. i 10. decembra, a kako Sportal saznaje, za derbi se traži termin u novembru. Za to je trenutno raspoloživa opcija samo taj termin Kupa, jer je u novembru i reprezentativna pauza. Sve druge opcije zahtjevaju ozbiljan manevar sa terminima, mala je vjerovatnoća da se se termin reprezentativne pauze koristiti za ove mečeve.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije