Ostalo

U bazenu već 27. jula: Poznat termin nastupa Lane Pudar na Olimpijskim igrama u Parizu

Najveći sportski događaj godine, Olimpijske igre, počinju 26. jula i traju do 11. avgusta, a održavaju se u Parizu.

Lana Pudar
FOTO: ANDREJ CUKIC/EPA

Bosnu i Hercegovinu će predstavljati pet sportista: Lana Pudar i Jovan Lekić (plivanje), Larisa Cerić i Aleksandra Samaradžić (džudo), te Mesud Pezer (atletika).

Moguće je da će se tim proširiti još nekim imenima u narednim danima, piše Bosnainfo.

Organizatori u Parizu su objavili službene satnice za takmičenja u plivanju, a naša Lana Pudar će u bazen već 27. jula. Plivački program će biti podijeljen u dva dijela, popodnevni i večernji. Kvalifikacije će se održavati od 11 do 13.30, dok će se polufinala i finala održavati od 20.30 do 22.30.

Pročitajte još

Prvo takmičenje za Lanu Pudar je kvalifikacijska trka na 100 metara delfin, koja je na rasporedu 27. jula u 11 sati. Polufinala na 100 metara delfin će se održati isti dan u 20.30, dok će finale biti 28. jula u 20.45.

Lanina najjača disciplina je 200 metara delfin, gdje očekujemo najbolje rezultate. Kvalifikacije za ovu disciplinu su na rasporedu 31. jula u 11 sati, a isti dan u 20.42 su i polufinala. Finale će se održati 1. avgusta u 20.30. Jovan Lekić će takođe nastupati u plivanju, a njegov raspored disciplina će biti objavljen od strane Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine neposredno pred početak Olimpijskih igara.

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu