Sport

UEFA podržala mišljenje Pravnog komiteta FS BiH

Evropska fudbalska federacija (UEFA) smatra da je Pravni komitet Fudbalskog saveza BiH najveći autoritet za tumačenje Statuta FS BIH i Fudbalskog saveza Republike Srpske, te ističe da se odluke ovog i ostalih tijela moraju poštovati.

UEFA podržala mišljenje Pravnog komiteta FS BiH
FOTO: FS BIH/RAS SRBIJA

FS BiH je poslao mišljenje Pravne komisije oko zakazivanja Vanredne Skupštine Fudbalskog saveza Republike Srpske na kojoj je tačka trebala da bude smjene aktuelnog predsjednika Mile Kovačeviča. Pravna komisija je navela da se na vanrednoj Skupštini ne može raspravljati o povjerenju predsjedniku entitetskog saveza.

UEFA u odgovoru navodi:

Po pitanju ovoga pisma UEFA a priori nema razloga da sumnja u pravno mišljenje Pravnog komiteta BiH, naročito imajući u vidu da je isti sastavljen od članova iz FS RS i FS FBiH. Štaviše, navedeno mišljenje izraženo od strane Pravnog komiteta FS BiH može biti smatrano neprikladnim, s obzirom na to da četverogodišnji mandat aktuelnog predsjednika ističe naredne godine.

Naposljetku, važno je da UEFA istakne da Statut i propisi FS BIH,  kao i odluke donesene na osnovu istih od strane relevantnih organa trebaju da budu poštovane od strane svih saveza koji su podređeni FS BiH (kao što su entitetski ili kantonalni), kao i da navedeni savezi moraju da se ravnaju i usklade sa Statutom i pravilnicima FS BIH – navodi se u odgovoru koji je potpisao Žak Bondala, predsjednik Odjela za propise.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu