Sport

UEFA PRIZNALA "Postoje problemi, ali bićemo spremni za EURO"

Sastanak Izvršnog komiteta Evropske fudbalske unije (UEFA), koji je trebalo da bude održan 27. maja, pomjeren je za 17. jun ove godine – saopštila je evropska kuća fudbala.

UEFA PRIZNALA "Postoje problemi, ali bićemo spremni za EURO"
FOTO LAURENT GILLIERON/EPA

UEFA je saopštila da je došlo do pomjeranja sastanka na kojem je tema trebalo da bude organizacija Evropskog prvenstva.

Kontinentalno takmičenje trebalo je da bude organizovano ovog ljeta, ali je zbog pandemije koronavirusa odloženo za 2021. godinu. Međutim, promjena termina uslovila je nove probleme, zbog čega se oglasila i UEFA.

-Sastanak je pomjeren zbog činjenice da je ostalo nekih otvorenih tačaka koje se tiču malog broja predloženih stadiona za Evropsko prvenstvo koje je odloženo”, stoji u saopštenju.

Predsjednik Evropske kuće fudbala Aleksandar Čeferin nedavno je izjavio da postoje određeni problemi, kada je u pitanju organizacija takmičenja.

-Razgovarali smo s predstavnicima devet gradova i sve je dogovoreno. Sa preostala tri grada imamo nekih problema  pa ćemo nastaviti pregovore. U načelu, organizovaćemo prvenstvo u 12 gradova, ali ako to ne bude moguće, onda smo spremni to napraviti u deset, devet ili osam”, zaključio je Čeferin.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu