Ostalo

Veliki uspjeh srpske atletičarke: Angelina Topić 5. na Svjetskom prvenstvu

Srpska atletičarka Angelina Topić završila je kao peta na svijetu u disciplini skok uvis, na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Glazgovu!

Veliki uspjeh srpske atletičarke: Angelina Topić 5. na Svjetskom prvenstvu
FOTO: ADAM VAUGHAN/WPA

Prve kandidatkinje za podijum Jaroslava Mahučik i Nikola Olislegers su takmičenje započele tek od 1.92 odnosno 1.88, dok je Amerikanka Vašti Kaningem odustala, pa se na starti u nadmetanja pojavilo ukupno deset takmičarki.

Uspješno je rekorderka Srbije započela takmičenje sa prve visine i preskočila 1.84 metra iz prve. Jedino je Rumunka Danijel Stančiu tu završila takmičenje.

Na 1.88 je bilo malih poteškoća, pa je Angelina iz druge uspjela da se domogne sljedeće visine, dok su tri rivalke to učinile iz svog prvog pokušaja. Julija Levčenko iz Ukrajine je otpala.

Pročitajte još

Prve dvije favoritkinje su nastavile da dominiraju, zajedno sa Apostolovski iz Slovenije, koja je dalje prošla bez obaranja. Kristina Hosnel je to uradila iz drugog pokušaja, a Topićeva konačno iz trećeg.

Tada je bilo jasno da je obezbijedila plasman među najboljih šet pošto su Grkinja Tatjana Gusin i Nadežda Dubrovitskaja iz Kazahstana.

Ipak, u nastavku Agnelina nije preskočila 1,95 iz prvog pokušaja, te je odmah napala 1,97. Međutim, i na toj visini dva puta je oborila, te je takmičenje završila kao peta na svijetu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu