Ostalo

(VIDEO) Crvena zvezda kivna na sudije "Naš igrač je doživio potres mozga, bili smo primorani da napustimo teren"

Rukometaši Crvene zvezde napustili su teren u utakmici protiv Dubočice nakon što su se sukobili na terenu.

(VIDEO) Crvena zvezda kivna na sudije "Naš igrač je doživio potres mozga, bili smo primorani da napustimo teren"
FOTO: SUPER RUKOMETNA LIGA SRBIJE

Nakon takvih događaja, crveno-bijeli su odlučili da se oglase saopštenjem za javnost.

Saopštenje kluba prenosimo u cjelosti:

– Povodom dešavanja na utakmici 2. kola plej-auta SRL Srbije u Leskovcu odigranoj između RK Dubočica 54 i MRK Crvena zvezda, tokom koje je naš tim donio nepopularnu odluku o povlačenju ekipe sa terena prije njenog završetka, u obavezi smo da se obratimo javnosti.

U toku same utakmice, kao i na poluvremenu, sportski direktor Ognjen Kajganić i trener ekipe Nedjeljko Matić, u više navrata upozoravali su sudije i delegate na nesankcionisanje pregrube igre od strane protivničkih igrača, što se dešavalo i na prethodnim utakmicama sa istim akterima, a sve u želji da zaštitimo naše igrače i igru uopšte.

U 44. minutu utakmice, poslije izuzetno grubog faula nad pivotmenom Crvene zvezde Dušanom Andrejevićem, povređeno mu je oko. Da ne bi došlo do eskalacije situacije na parketu i kako bi spriječili nastanak potpunog haosa usled pristrasnog suđenja arbitara, a prije svega radi zaštite zdravlja igrača, bili smo primorani na ovaj potez, koji smatramo jedinim ispravnim u datom trenutku.

Takođe, želimo da upoznamo javnost sa događajima tokom utakmica Crvene zvezde gdje je pravdu delio isti sudijski par. Nakon utakmice 9. kola SRL, odigrane 11. novembra 2023. godine u Leskovcu, igrač Crvene zvezde Mihailo Šljukić je poslije grubog faula završio u Urgentnom centru sa dijagnozom potresa mozga. Isti sudijski par nastavio je sa pristrasnim suđenjem na utakmici 21. kola SRL, odigranoj 30. marta 2024. godine u Kaću.

To je kulminiralo u srijedu, 17. aprila na pomenutoj utakmici 2. kola plej-auta u Leskovcu, kada je Dušan Andrejević po dolasku u Beograd završio u bolnici sa dijagnozom povrede oka, hematomom i edemom na očnom kapku, a postoji opasnost i od odvajanja retine (ozbiljnijih problema sa okom).

Novi pregled zakazan je u ponedjeljak, što za posljedicu ima njegovo odsustvo do daljnjeg. Napominjemo da su na prethodnim utakmicama naši igrači zadobili teške povrede u više navrata, pa čak i otvoren prelom ruke, a imajući u vidu da je rukomet fizički zahtjevan kontaktni sport, svako dozvoljavanje preoštre igre smatramo direktnim ugrožavanjem zdravlja igrača. Mišljenja smo da je ovome doprinijelo i loše delegiranje komesara za suđenje, Vladimira Nikolića – navodi se u saopštenju.

Još se dodaje da je Upravno odbor podržao odluku ekipe da napusti teren.

– Svjesni smo da su i sudije ljudi i da dolazi do nenamjernih grešaka. Ne pravimo teorije zavjere i svjesni smo da je rukomet zahtjevan sport, pa tako ne želimo da mislimo da Ivan Mošorinski i Aleksandar Pandžić imaju nešto protiv našeg kluba, ali smatramo da su zbog svog iskustva morali bolje da procijene situaciju i reaguju.

Istovremeno, napominjemo da od povratka u srpski rukomet i dolaska u Crvenu zvezdu trener Nedeljko Matić trpi veoma nekorektan odnos od strane arbitara, što nije u redu s obzirom na njegove trenerske i ljudske kvalitete, a i godine staža.

MRK Crvena zvezda održao je sastanak Upravnog odbora na kojem je jednoglasno podržana odluka sportskog direktora i trenera da povuku ekipu sa terena, i pored velike želje igrača da se vrate na teren, kako ne bi došlo do još goreg scenarija. Crvena zvezda se trudi da sa svim klubovima ima korektne i fer odnose, samim tim i sa sudijama i da radi na promociji rukometa kao sporta, tako da ne vidimo razlog da se sa razglasa puštaju pjesme koje vređaju naš klub, kao što se to desilo u srijedu u hali u Leskovcu.

S obzirom na navedene činjenice, uvjereni smo da će RS Srbije adekvatno reagovati, a sve u cilju promocije rukometa i zaštite igrača jer ipak su igrači najvažniji – zaključila je Crvena zvezda u saopštenju.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu