Tenis

(VIDEO) Đokovićev reket prodat na aukciji: Srećna dobitnica obrazložila odluku zbog čega se odrekla posebnog suvenira sa Roland Garosa

Kada je najbolji teniser Srbije i svijeta Novak osvojio prvu titulu na Rolan Garosu iscrtao je reketom veliko srce na šljaci a potom reket poklonio publici vinuvši ga na tribine. Srećna dobitnica je bila izvijesna Ebi Doerti koja je sedam godina kasnije odlučila da suvenir proda na aukciji.

Novak Đoković
FOTO: CHRISTOPHE PETIT TESSON/EPA

Pročitajte još

Aukciju neobičnog suvenira održala je kuća koja je specijalizovana za sportske memorabilije, a kako pišu svjetski mediji, Novakov reket je izazvao interesovanje kolekcionara sa svih strana planete.

Na kraju aukcije Ebi Doerti je dobila čak 107.482 dolara za neočekivani poklon od najboljeg tenisera. U izjavama za medije Doerti se prisjetila tih momenata.

– Sve je izgledao kao na usporenom snimku. Novak je samo bacio reket u publiku i letio je pravo ka nama. Pomislila sam “O, moj bože“. Reket me pogodio u ruku i odbio se dolje. Stala sam nogom na njega i pokupila ga. Čvrsto sam ga stegla. Probala sam kasnije da dođem do njega, da mi ga potpiše, ali nisam uspjela – ispričala je Doerti.

Posle sedam godina Doerti je ipak odlučila da reket proda i objasnila je tu odluku.

– Bila je to teška odluka. Imala sam sjajan sportski suvenir, ali mi je sve ove godine samo stajao u ormaru – objasnila je Ebi Doerti, prenosi RTS.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije