Fudbal

(VIDEO, FOTO) DECENIJA PUNA USPJEHA Crvena zvezda sa Zvezdanom Terzićem u 10 godina iz pepela do Lige šampiona

Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić je u crveno-bijeli klub stigao prije tačno 10 godina.

(VIDEO, FOTO) DECENIJA PUNA USPJEHA Crvena zvezda sa Zvezdanom Terzićem u 10 godina iz pepela do Lige šampiona
FOTO: FK CRVENA ZVEZDA

Na današnji dan prije 10 godina, Zvezdan Terzić stigao je u Crvenu zvezdu.

Tim povodom, Crvena zvezda je posvetila tekst generalnom direktoru na zvaničnom sajtu, a prenosi Sportal.

Ipak, tog 19. juna 2014. godine ništa nije bilo tako sjajno i bajno. Radnici su štrajkovali, a struje na Marakani nije bilo, pa je novi šef stručnog štaba u tom trenutku morao da bude promovisan na terasi. I nije se krenulo od nule, već iz minusa i ogromnog duga. Zvezda je tada bila daleko ispod nivoa kakav joj pripada na osnovu istorije i reputacije.

U ovih 10 godina, urađeno je mnogo toga, a Zvezda je sada na jakom evropskom nivou. Učešća u evropskim takmičenjima se podrazumevaju, a ravno katastrofi bi bilo samo i pomisliti da Zvezda ne bude šampion Srbije. Ruše se rekordi i pišu se nove stranice istorije, a Zvezdina publika nikada nije bila ovoliko brojna i ujedinjena oko uspjeha voljenog kluba.

Pamtiće se plus 32 u odnosu na vječitog rivala, veličanstvene noći protiv Krasnodara, u Salcburgu, ali i skalp tada najboljem timu na svijetu Liverpulu. Taj čuveni 6. novembar 2019. godine i 2:0 protiv Klopove mašinerije je nešto o čemu je cijeli svijet pričao i nešto o čemu će se i za 100 godina pričati kada je riječ o navijačima Zvezde.

Uslijedio je period stabilnosti, velikih očekivanja koja su bivala ispunjena i etabliranje Zvezde kao najmoćnijeg kluba na Balkanu. Zvezda je ujedno postala i brend, klub koji u ovom delu Evrope nema ravnog sebi.

Pročitajte još

Postali smo bastion najtalentovanijih srpskih fudbalera, reorganizovana je Omladinska škola, i formirali smo sijaset reprezentativaca na koje smo danas ponosni. Izgrađeni su novi tereni, modernizovan je stadion i ide se u korak sa najvećim klubovima na svijetu.

Zvezda je sa Zvezdanom Terzićem na čelu kluba u ovih 10 godina uspjela da osvoji osam titula i četiri kupa, odnosno četiri duple krune. Zvezda je za to vrijeme tri puta nastupila u grupnoj fazi Lige šampiona i četiri puta igrala Ligu Evrope, a očekuje je još jedna grupna faza ove jeseni.

Vjerujemo da će naredna decenija biti još uspešnija – napisali su iz FK Crvena zvezda.

Bonus video

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu