Košarka

(VIDEO, FOTO) HAOS U AMERICI Transrodni igrač povrijedio 3 košarkašice, trener povukao ekipu sa terena

Košarkaška utakmica srednjoškolskih liga u Americi, igrana u sedmoj najmanjoj državi Masačusets, prekinuta je nakon što je trener povukao ekipu s terena.

(VIDEO, FOTO) HAOS U AMERICI Transrodni igrač povrijedio 3 košarkašice, trener povukao ekipu sa terena
FOTO: DAILYMAIL.CO.UK/SCREENSHOT

Razlog za to jeste što je transrodni igrač protivničkog tima povrijedio tri igračice. Snimak kako biološki muškarac baca košarkašice na teren izašao je u javnost.

Košarkaški tim srednjoškolaca iz Masačusetsa bio je primoran da napusti teren nakon što je transrodni igrač protivničkog tima povredio tri igračice. Zvaničnici školskog tima rekli su da su bili primorani na ovaj potez jer su ostale igračice bile u strahu da će i one biti povrijeđene u “sumorvačkom” zahvatu.

Šokantan video koji je dospio u javnost pokazuje kako viša, krupnija igračica tokom meča otima loptu iz ruku druge igračice, primoravajući je da padne, navodi Sportal.

FOTO: DAILYMAIL.CO.UK/SCREENSHOT
FOTO: DAILYMAIL.CO.UK/SCREENSHOT

– Klupa je već bila potrošena ulaskom četiri igračice, mogli smo da ostanemo bez ijedne igračice. Kada je trener vidio da su još tri igračice pale u prvom poluvremenu, ostavljajući ga sa pet od 12 igrača na klupi, pozvao je sve u svlačionicu – navodi portparol školskog tima.

Pročitajte još

Prekid je uslijedio u 16. minutu pri rezultatu 31:14 za tim koji se povukao. Međutim, utakmica je na kraju registrovana s 10:0 u korist protivničke ekipe, jer po mišljenju delegata nije bilo osnova za prekid.

Transrodna košarkašica, koja je znatno krupnija i viša od vršnjakinja, a tamošnji Savez školskog sporta se poziva na pravilnik i kaže da ne mogu isključiti iz sporta i takmičenja nikog na osnovu rodnog identiteta.

Video koji je izazvao poprečna mišljenja u Americi možete pogledati OVDJE

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije