Košarka

(VIDEO, FOTO) Rat saopštenjima, oglasio se Partizan: "Vratiti izbrisani snimak i utvrditi ko je isti izbrisao, Dozet predlagao da sve zaboravimo"

Uoči treće utakmice finala plej-ofa ABA lige dogodio se veliki incident u Beogradskoj areni, kada je košarkaš Partizana Džejms Naneli udario Stefana Lazareća i nanio mu tjelesne povrede u predjelu glave.

(VIDEO, FOTO) Rat saopštenjima, oglasio se Partizan: "Vratiti izbrisani snimak i utvrditi ko je isti izbrisao, Dozet predlagao da sve zaboravimo"
FOTO: DRAGANA STJEPANOVIĆABA LIGA

Najprije su o indicentu oglasili iz Crvene zvezde koji su zatražili hitnu reakciju MUP-a i ABA lige, te diskvalifikaciju Džejmsa Nanelija.

Na fotografijama koje su objavili crveno-bijeli mogu se vidjeti povrede ispod lijevog oka Stefana Lazarevića, kojeg je prema njihovim navodima prilikom smjene na šuterskom treningu udario Amerikanac iz redova vječitog rivala, piše Sportal.

Sada su se saopštenjem oglasili i iz redova Partizana koje vam prenosimo u cijelosti.

– KK Partizan izražava žal zbog incidenta koji se danas dogodio u hodniku Beogradske arene i poziva na hitno utvrđivanje svih činjenica od strane nadležnih organa!

FOTO: KK CRVENA ZVEZDA
FOTO: KK CRVENA ZVEZDA

Džejms Naneli je prvi napadnut od strane Stefana Lazarevića, koji ga je uhvatio za vrat, nakon čega je igrač Partizana uzvratio, što se može vidjeti na kompletnom snimku sigurnosnih kamera.

Na žalost, jedini snimak koji to može da potvrdi nije kompletan jer na njemu nedostaje period od 11:01:28 do 11:02:32 i KK Partizan poziva da se HITNO UKLJUČE NADLEŽNE SLUŽBE kako bi vratile izbrisani snimak i utvrdile ko je isti izbrisao!

Tražimo da onaj ko je snimak obrisao, odgovara u skladu sa zakonom.

Na dostupnim snimcima se vidi i kako Lazarević izlazi iz svlačionice za Nanelijem u želji da se raspravi, kao i kako skače na igrača Partizana koji se nalazi na zemlji.

Pozivamo obezbjeđenje Beogradske arene da nam bez odlaganja dostavi KOMPLETAN snimak, a mi ćemo ga javno objaviti.

Pročitajte još

Pozivamo medije da javno speru ljagu sa imena Džejmsa Nanelija, sa istim publicitetom kao što su mu ljagu naijneli nakon saopštenja Crvene zvezde. Razumijemo povišene tenzije u finalnoj seriji, ali pozivamo i igrače i navijače da ne nasjedaju na iscenirane napade i zadrže pribranost. Da se pobjednik finalne serije odluči na terenu, a ne uz pomoć saopštenja kojima naš rival svakodnevno podiže tenzije.

KK Partizan javnosti daje na uvid dostupne snimke i poziva sve da sami procene ko bi i zbog čega mogao da obriše ključni dio snimka sa kamere koja snima od svlačionice Partizana.

I za kraj, KK Partizan kao kuriozitet dodaje da je sportski direktor KK Crvena zvezda Milan Dozet nakon incidenta predlagao predstavnicima Partizana da se sve zaboravi i snimci obrišu. KK Partizan je to odbio – piše u saopštenju Partizana.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu