Fudbal

(VIDEO, FOTO) Saldanja čeka magnetnu rezonancu: Partizan u potencijalno velikom problemu, bez oba napadača u narednom kolu?

Stepen povrede koju je zadobio napadač Partizana - Mateus Saldanja biće poznat u toku današnjeg dana.

(VIDEO, FOTO) Saldanja čeka magnetnu rezonancu: Partizan u potencijalno velikom problemu, bez oba napadača u narednom kolu?
FOTO: FK PARTIZAN

Shodno tome će biti i donijeta stručna procjena da li napadaču slijedi pauza ili će normalno, već od sutra nastaviti sa treninzima.

Dok se ne utvrde posljedice udarca u zadnju ložu na meču sa IMT, fudbaler je na poštedi i, kao i svi u Humskoj, sačekaće snimanje magnetnom rezonancom.

Dobra vijest po crno-bijele je činjenica da je snimak ultrazvukom, načinjen odmah poslije utakmice sa “traktoristima”, pokazao da u zadnjoj loži kvadrcepsa butine igrača nema izliva krvi, što navodi da nema ni većeg oštećenja mišićnog tkiva, ali postoji mala sumnja usljed subjektivnog osjećaja samog napadača.

Naime, fudbaler pri istezanju pomenute mišićne regije osjeća malu neprijatnost i otuda je odlučeno da se obavi snimanje magnetnom rezonancom, koja je daleko pouzdaniji metod za utvrđivanje stepena povrede.

mateus saldanja
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/SPORTAL

Tek poslije toga i precizne dijagnostike biće poznato da li trener Igor Duljaj i stručni štab mogu da računaju na najboljeg strijelca Srbije u narednom prvenstvenom meču.

Podsjetimo, Saldanja je proteklog vikenda bio starter u duelu sa IMT, ali se odmah poslije vodećeg gola Ksandera Severine uhvatio za mišić i zatražio ljekarsku pomoć.

Vratio se na teren, ali je poslije nekoliko minuta signalizirao klupi da nije u stanju da nastavi utakmicu, te ga je zamijenio Nemanja Nikolić.

Jasno je da povreda Saldanje nije teže prirode i uopšteno ne bi ni predstavljala problem za crno-bijele da i drugi napadač nije zaradio četvrti žuti karton i automatsku suspenziju za duel sa Radnikom narednog vikenda.

Tako crno-bijeli u ovom trenutku na raspolaganju imaju samo Sameda Baždara kao moguće rješenje u napadu, ali se ipak nadaju povoljnom ishodu u slučaju povrede Mateusa Saldanje.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu