Košarka

(VIDEO, FOTO) "Službeni rezultat 20:0" Crvena zvezda je šampion, iz KLS nemaju objašnjenje za spikera

Direktor Superlige Srbije u košarci, Aleksandar Grujin, stao je pred novinare po završetku prekinutog vječitog derbija, gdje je istakao da će meč biti registrovan u korist KK Crvena zvezda sa 20:0, a da će pehar i medalje biti naknadno uručeni.

(VIDEO, FOTO) "Službeni rezultat 20:0" Crvena zvezda je šampion, iz KLS nemaju objašnjenje za spikera
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/SPORTAL

On je istakao da je u ovakvim situacijama jedini mjerodavan prvi sudija, kao i delegat, a da nema objašnjenje za ono što je zvanični spiker uradio.

– Propozicije i značenja su veoma jasni. Znači, u ovakvim situacijama, prvi sudija donosi sve odluke. Jedini koji je mjerodavan, to je prvi sudija i delegat. Sve informacije koje dobijate, dobijate od prvog sudije, odnosno delegata. Ono što je oficijelni spiker uradio, nemam objašnjenja za to. To pitajte njega – rekao je Grujin.

Zek Ledej
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/SPORTAL

Znači, on je na svoju ruku to saopštio?

– Na svoju ili u saglasu sa nekim drugim. Ali to nije smijelo da se desi. Ali je na štetu Partizana, na žalost. Sve vrijeme sam bio u komunikaciji sa delegatom i znam šta se odvijalo. I sve što je uređeno, uređeno u skladu sa propozicijama takmičenja – kazao je on.

Šta je nastavak?

– Nastavak je da će se sutra registritrovati utakmica, na osnovu delegatskog izvještaja, službenim rezultatom 20:0 – jasan je.

Kada će Zvezda da dobije pehar i medalje?

– To ćemo dogovoriti sa njima u narednim danima, organizovaće se prigodan terminu i uručićemo priznanje – rekao je Grujin.

Zeljko Obradović
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/SPORTAL

Da li je gospodin Stojanović kao delegat imao obavezu da obje strane obavezati da će se utakmica sa određenim vremenom? To je meritorno, ne što priča spiker?

– Gospodin Stojanović kao delegat je imao komunikaciju kako sa Zvezdom, tako sa Partizanom. I sve vrijeme dok smo komunicirali, to su bili kako predstavnici Zvezde, tako i Partizana – poručio je on.

Pojasnio je na kraju Grujin i zbog čega je prekinut derbi i zbog čega je odlučeno da se prazne tribine.

Pročitajte još

– S jedne strane je verbalni delikat, sa druge strane je nešto drugo. Znači, vidjeli ste šta je sve uletelo na teren. Čuli ste sve. Znači, ja najoštrije osuđujem vrijeđenje, kako je predsjednika države. Možete da ga volite, ne volite, da ga poštujte morate. To je prva stvar. Pogotovo čovjek koji je toliko uložio i dao sportu, košarkaškom posebno. A da ne pričamo o Partizanu. Naravno i Crvenoj zvezdi. A onda vrijeđenje svih tih supruga i majki je za svaku osudu. Postoji pravilo. Ukoliko dođe do toga, prvi put se opominju navijači. Drugi put se opominju. Treći put se skida pištaljka i ide se u svlačionicu i prazni se tribina – zaključio je Grujin.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu