Fudbal

(VIDEO, FOTO) Švajcarska u strahu: Moguć veliki sukob navijača Crvene zvezde i Rome

Fudbaleri Crvene zvezde gostuju u Bernu, ekipi Jang bojsa, a osim same utakmice, u centru pažnje tamošnjih medija se nalaze navijači šampiona Srbije.

(VIDEO, FOTO) Švajcarska u strahu: Moguć veliki sukob navijača Crvene zvezde i Rome
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/SPORTAL

Švajcarci su nekoliko puta provlačili to da se svi u gradu spremaju na narede i na haos, ali da su preduzeli sve moguće mjere da do njih ne dođe, kao i da na Vankdorf stadion uđe što manje navijača Crvene zvezde.

Ipak, situacija bi vrlo lako mogla da eskalira u Bernu, ili u nekom od okolnih mjesta, a razlog su navijači Rome. Tako portal 20minuten.ch napominje da bi upravo Švajcarska i meč Lige šampiona mogao biti poprište velikog navijačkog sukoba.

Prošlog februara srpski navijači spalili su ukradenu zastavu rimske ultras grupe. Sada bi trebalo očekivati njihov kontranapad – navode mediji u Švajcarskoj, a prenosi Sportal.

Isti portal govori i o pozadini sukoba između dvije navijačke grupe.

– Od 4. februara traje žestok spor između ultrasa Crvene zvezde i Rome. Oko 50 pristalica Crvene zvezde napalo je ultra grupu Fedayn kod Olimpijskog stadiona u Rimu. Srbi su doputovali iz Milana, gdje su prisustvovali košarkaškoj utakmici svog kluba. Tokom napada koji se dogodio nakon utakmice Serije A između Rome i Empolija, uspjeli su da ukradu nekoliko navijačkih zastava Rome. Dvije nedjelje kasnije, na beogradskom fudbalskom stadionu zapaljen je naopako postavljen transparent sa natpisom Fedayn – pišu mediji.

Navijači Crvene zvezde
FOTO: SPORTAL

Problem za tamošnje organe reda predstavlja to što će u četvrtak Roma igrati svoj duel u Ligi Evrope, i to u Ženevi, protiv Serveta.

Pročitajte još

– Oči su sada sve više uprte u naredne datume na kojima bi ultrasi sa obje strane mogli da se sastanu, a prvi od njih je danas, utorak, u Bernu. Jer samo dva dana poslije utakmice Lige šampiona između Jang bojsa i Crvene zvezde, Roma igra u Ženevi. Kako se može čuti sa aktivne navijačke scene Jang bojsa, koja održava i prijateljske odnose sa italijanskim klubovima, Rimljani bi trebalo da ranije stignu u Švajcarsku i planiraju napad na srpske navijače – navodi se u tekstu.

Povodom ove situacije se oglasio i Reta Nusa, direktor za bezbjednost u gradu Bernu.

– Sa strane vlasti, naravno, svjesni smo scenarija da bi Romini navijači mogli da dođu u Bern. Da li će se zaista pojaviti, znaće se tek uveče. Takođe je upitno da li bi se dvije suprotstavljene grupe zaista sastale u centru Berna. Može se zamisliti, na primjer, da bi se mogli sresti u spoljnoj oblasti. Ako ultrasi žele okršaj, teško da ćemo moći da ih zaustavimo. Ali ako se to dogodi, policija će intervenisati – istakao je Nuse.

Bonus video

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije